De daktrimmen zijn volledig verdwenen. Foto: PR
De daktrimmen zijn volledig verdwenen. Foto: PR

Dieven duperen Zanglust in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Dieven hebben de vogelliefhebbers van de Zutphense vereniging Zanglust flink gedupeerd. Ergens rond het pinksterweekend zijn alle daktrimmen en de zinken dakgoten van het clubgebouw gesloopt en gestolen. De schade wordt geschat op 4200 euro.

Het bestuur kwam na het pinksterweekeinde voor een vergadering naar het clubgebouw aan het Deventerachterpad in Zutphen, tegenover Hanzesport. Daar schrok men hevig van de aangerichte schade. Op donderdag 28 mei was de voorzitter nog in het gebouw, en toen was er nog niets aan de hand.
Gezien de omvang van het gebouw en de wijze waarop de daktrimmen waren bevestigd moeten de dieven toch wel uren aan het werk zijn geweest om alles te verwijderen. Dit zal ook veel lawaai hebben gegeven. Ze hebben zelfs gebruik gemaakt van een oude tafel om op te staan, maar de persoon die erop heeft gestaan was daar te zwaar voor. Ook hebben de dieven een ladder meegenomen die verstopt lag achter het gebouw.
Het bestuur van Vogelliefhebbers Vereniging Zanglust roept getuigen en iedereen die iets verdachts heeft gehoord of gezien op zich te melden bij het secretariaat: F. Horst, tel.0575-514532, e-mail f.horst765@upcmail.nl. Alle informatie is welkom.

De bijgeleverde foto’s laten zien hoe groot de schade is.

Afbeelding
Afbeelding
Het clubgebouw van Vogelliefhebbers Vereniging Zanglust. Foto: PR
De zinken dakgoten zijn weg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant