Angela Machiel-Guépin. Foto: Anne Machiel
Angela Machiel-Guépin. Foto: Anne Machiel

Zutphense schrijft biografie over vertrouwen en veerkracht

ZUTPHEN - Op 3 juni verschijnt ‘Licht; het waargebeurde verhaal van een blinde verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog’, geschreven door de Zutphense Angela Machiel-Guépin (1957).

In dit boekje (137 bladzijden) wordt de het verhaal verteld van Jacques Lusseyran die als jongetje van zeven jaar blind wordt door een ongeluk in de klas. Al snel ontdekt hij een nieuwe lichtbron. Hij noemt het zijn ‘innerlijke licht’. Als de oorlog uitbreekt richt hij een verzetsgroep op en geeft hij leiding aan honderden jongeren. Totdat het noodlot toeslaat en hij wordt opgepakt. Maar dankzij zijn innerlijke licht overleeft hij de verschrikkingen van concentratiekamp Buchenwald.
Dit levensverhaal wordt gekenmerkt door liefde voor het leven, vertrouwen en veerkracht. Als leerkracht heeft de auteur deze biografie vaak aan leerlingen verteld. Het gaf aanleiding tot waardevolle gesprekken over het leven met een beperking, over de Tweede Wereldoorlog en over vertrouwen.
"Biografieën vind ik zelf altijd interessant", zegt Angela. "De manier waarop mensen omgaan met de kansen en de moeilijkheden die ze in hun leven tegenkomen dwingt respect af en inspireert mij om mijn eigen leven vorm te geven. In deze tijd van zorgen en onzekerheid is het verhaal van deze bijzondere blinde een mooi voorbeeld."
Het boek is vanaf 3 juni voor 13 euro verkrijgbaar bij de Zutphense en Warnsveldse boekwinkels, bij bol.com en bij de auteur, via e-mail: angelamachielguepin@hotmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden