De Quarantainer bij GGNet Warnsveld, die bezoek mogelijk maakt. Foto: PR
De Quarantainer bij GGNet Warnsveld, die bezoek mogelijk maakt. Foto: PR

Quarantainer maakt bezoek bij GGNet Warnsveld mogelijk

Patiënten kunnen zelfs meer dan één bezoeker tegelijk ontvangen

WARNSVELD - Om toch bezoek aan patiënten mogelijk te maken in deze tijd heeft GGNet in Warnsveld een zogenoemde Quarantainer aangeschaft, een speciaal geprepareerde container met twee ruimtes, gescheiden door een glazen wand. Door de Quarantainer kunnen patiënten van De Boog hun sociale contacten onderhouden met familie en vrienden.

GGNet is dé specialist voor mensen met psychische problemen én voor hun naasten. De speciale container biedt de mogelijkheid om quality-time te hebben zonder het risico om besmet te raken. Dit is voor de patiënten en voor hun dierbaren een mooie oplossing om ook nu toch tijd met elkaar door te brengen. Manager Nienke Timmer laat weten dat patiënten vooral blij zijn dat ze door de Quarantainer meer dan één bezoeker tegelijk kunnen ontvangen.
De Boog is het expertisecentrum voor forensische psychiatrie van GGNet. Forensisch betekent dat de rechter bepaald heeft dat een patiënt zich moet laten behandelen voor zijn psychiatrische stoornis. De rechter heeft de voorwaarden voor deze behandeling vastgelegd in een zogeheten justitiële maatregel.

Isolement is risico
Iedereen heeft behoefte aan contact. Dat maakt ons mens. Het vervelende van psychische problemen is dat die er vaak voor zorgen dat die contacten verloren gaan. Mensen kunnen zelfs geïsoleerd raken. Mensen begrijpen of vertrouwen andere mensen met psychische klachten niet altijd meer. Er ontstaat dan een vervelende afstand. Dat is natuurlijk heel naar voor de mensen zelf, maar ook voor vrienden en familie. Dit isolement is in corona-tijd nog eens een extra groot risico.
Maar de Quarantainer helpt. Het is een container, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand van elkaar zijn afgescheiden. In de container wordt gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De Quarantainer is gecreëerd met behulp van een medisch partner en wordt na elke ontmoeting grondig gereinigd. Op deze manier biedt de uitvinding ook uitkomst aan ouderen, risicogroepen of mensen die in de laatste fase van hun leven zijn en afscheid moeten nemen van hun dierbaren.

Paco Foundation
Het idee is ontstaan bij Paco Voorhans, die sinds 2019 deel uitmaakt van het Eventcare team. Hij ziet overal kansen en mogelijkheden, zelfs in tijden van crisis. Niet zo lang geleden is bij hem kanker geconstateerd, hier gaat hij niet meer van genezen. Toch heeft dit hem niet uit het veld geslagen: het heeft hem juist aan het denken gezet: "Wat als ik in deze crisis in de laatste fase van mijn leven terechtkom, betekent dit dan dat ik niet met mijn geliefde kan zijn? Dat ik alleen moet sterven en geen fysiek afscheid kan nemen?"
Inmiddels is ook de 'The Paco Foundation' opgericht, de stichting waar de Quarantainer onder komt te vallen. Hierin wordt Paco's naam voor altijd vereeuwigd. Deze stichting staat geheel in het teken van 'connecting people': creatieve oplossingen ontwikkelen om mensen die dit nodig hebben dichter bij elkaar te brengen en te verbinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden