Lekker buiten bewegen, een van de gezonde activiteiten van Scouting Zona. Foto: PR
Lekker buiten bewegen, een van de gezonde activiteiten van Scouting Zona. Foto: PR

Scouting Zona mag weer beginnen

WARNSVELD - Sinds 16 mei starten veel scoutinggroepen in Nederland hun fysieke bijeenkomsten weer op. Dit is een gevolg van de versoepeling van de maatregelen van de overheid met betrekking tot sportverenigingen. Ook Scouting Zona in Warnsveld is blij dat ze weer met activiteiten kan beginnen.

Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Niet alle gemeenten staan dat al toe. Maar scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap: de activiteiten zorgen voor uitdaging en verbinding.
Naast sportverenigingen leveren ook scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan het buiten sporten en bewegen van kinderen en jongeren. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden. Daarnaast stelt Zona de activiteiten nu ook open voor niet-leden: zo krijgen alle kinderen de kans om een geweldige middag buiten te beleven.

Samen plezier
Scouts reageren enthousiast op de herstart van de bijeenkomsten: “Ik vind het leuk dat we weer spelletjes kunnen doen met z’n allen. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen spelletjes doen”, “Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen!”
Uiteraard houdt Scouting Zona zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen van de overheid. Dit betekent onder meer dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Zona heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan. Zo hebben de welpen al levend tafelvoetbal gespeeld met onderling voldoende afstand en zijn de scouts bezig geweest met zend- en seintechnieken.

Zomerkamp
Scouting Zona staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid echter nog geen duidelijkheid gegeven. het is dus nog even afwachten of dat door kan gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan.
Wie ook zin heeft om ook lekker in beweging te komen en mee wil doen aan de activiteiten van Zona kan zich vooraf aanmelden met een e-mail aan info@scoutingzona.nl. Meer praktische informatie over Scouting Zona-bezoek is te vinden op de website. Zona heeft ook een facebookpagina waar iedere week met foto’s en berichten te zien is welke activiteiten de verschillende speltakken uitvoeren.


www.scoutingzona.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden