De heer Kavak van Restaurant Rocca controleert de afstand tussen de tafeltjes met een meetlint. Foto: Henk Derksen
De heer Kavak van Restaurant Rocca controleert de afstand tussen de tafeltjes met een meetlint. Foto: Henk Derksen

Terrassen passen en meten op de Zutphense markt

ZUTPHEN - De Zutphense horeca gaat vanaf 1 juni 12.00 uur weer open. Restaurants en cafés gaan open voor maximaal dertig gasten. Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Mark Schuitemaker van Zutphen Promotie: “Ik ben zwaar onder de indruk hoe iedereen dit oppakt.” 

Door Alize Hillebrink 

Op dit moment zijn horecabedrijven in Zutphen hard bezig met het inmeten van hun terras en het maken van proefopstellingen. De ruimte in de binnenstad is beperkt en het vraagt heel wat creativiteit om slim met de beschikbare ruimte om te gaan.

Terrasbezoek is straks voor iedereen vrij, maar zomaar ‘een terrasje pakken’ is er niet meer bij. Bezoekers moeten zich vooraf melden bij het personeel en vragen om een plekje. Bezoekers voor binnengelegenheden moeten van te voren reserveren.

Open met een hindernis
Mark Schuitemaker spreekt van een nare situatie voor de Zutphense ondernemers. “Maandenlang zijn ze dicht geweest, personeel heeft thuisgezeten, ondernemers hebben geld moeten inleveren en hebben al die tijd niet aan hun passie kunnen werken. Nu mogen ze weer open, maar wel met een hindernis.”

Elkaar helpen
Schuitemaker is onder de indruk hoe Zutphense horeacondernemers de nieuwe situatie oppakken. “Het is voor de ondernemers ook niet eenvoudig. Er komt veel op ze af. De regels van Koninklijke Horeca Nederland toepassen en tegelijkertijd je zaak zo inrichten dat je je omzet nog een beetje kunt inhalen.” De afstemming van de horeca met de gemeente, binnenstadsmanagement en Zutphen Promotie is heel goed, zegt hij. “Er is veel afstemming, we hebben een groepsapp waarmee we elkaar op de hoogte houden en elkaar helpen als dat nodig is. Iedereen pakt het fantastisch op. We zijn blij dat er straks weer meer bezoek komt naar de stad.”

Kijk voor de meest actuele informatie op www.zutphen.nl/binnenstad.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden