De Zutphense musea laten volgende week weer bezoekers toe. Foto: PR
De Zutphense musea laten volgende week weer bezoekers toe. Foto: PR

Musea Zutphen heropenen op 1 juni

Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen

ZUTPHEN - Vanaf maandag 1 juni gaan de deuren van de Musea Zutphen weer open. Ze kijken ernaar uit om het culturele erfgoed en de beeldende kunst weer met iedereen te kunnen delen.

Wel zijn er uiteraard voor het gezondheid van bezoekers en medewerkers voorzorgsmaatregelen van kracht. De richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging worden gevolgd. Zo zijn het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak alleen te bezoeken met een online reservering binnen een tijdsslot. Dit geldt ook voor Museumkaarthouders en BankGiro Loterij VIP-kaarthouders..

Online tickets
Om het veilig en verantwoord te laten verlopen moeten alle bezoeken vooraf worden gereserveerd. Tijdelijk zijn er alleen online combitickets verkrijgbaar voor het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Aan de kassa zijn geen tickets beschikbaar. Bezoekers moeten een geprinte versie van hun online reservering meenemen. Dit geldt ook voor Museumkaarthouders en andere kaarthouders. Zij moeten wel hun kaart meenemen, want die wordt gescand. De bezoekers wordt gevraagd niet langer dan anderhalf uur te blijven. Meer informatie over de online tickets, die binnenkort verkrijgbaar zijn, is te vinden op onderstaande website.

Routes
In de musea zijn duidelijke routes aangegeven, die bezoekers langs alle zalen en tentoonstellingen brengen. Het is alleen toegestaan om samen met anderen het museum te bezoeken als iedereen uit de groep uit hetzelfde huishouden komt. Rondleidingen en andere activiteiten zijn voorlopig niet mogelijk. In de musea zijn extra hygiënemaatregelen genomen en op centrale punten zijn desinfecterende middelen beschikbaar. De bezoekers wordt verzocht voorafgaand aan hun bezoek het protocol voor een veilig en verantwoord museumbezoek op de website na te lezen.
Als bezoekers voor of na het museumbezoek iets bij het Museumcafé willen bestellen, moeten zij vooraf reserveren bij de uitbater: Hampshire Hotels 's Gravenhof. Dit is een verplichte richtlijn vanuit de overheid. Zo is het mogelijk veilig en prettig gebruik te maken van de horeca en wordt voorkomen dat het te druk wordt in het Museumcafé. Bij mooi weer is er ook bediening op het terras. Ook hierover is meer informatie te vinden op de website.

Koele Wateren
Pas straks is het weer mogelijk via een echt museumbezoek, maar ook nu al kunnen belangstellenden virtueel vanuit huis genieten van bijvoorbeeld de tentoonstelling Koele Wateren, via het thuismuseum. De tentoonstelling Koele Wateren is nog t/m 21 juni te zien in de tentoonstellingszalen van beide musea. Tijdens de lockdown kon iedereen meedoen met de Koele Wateren Contest, en de musea hebben veel mooie inzendingen ontvangen. De winnaars zijn bekend en hun werken krijgen een mooie plek in de tentoonstelling. Ook deze nieuwe toevoeging is te zien t/m 21 juni.

Nieuwe exposities
Vanaf half juli zijn er twee nieuwe tentoonstellingen in het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Het Stedelijk toont Verhalen van Vrijheid, een tentoonstelling waarin de vraag ‘wat betekent vrijheid voor jou?’ centraal staat. Uitgangspunt is de 75-jarige bevrijding van Nederland, maar ook andere vormen van vrijheid komen aan bod, zoals vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie en vrijheid van expressie. Met werk van onder meer Mounira El Sohl, Farzad Ariannejad, Marvel Harris en Mies Olthuis.
Museum Henriette Polak toont de prachtige foto’s van Judith Minks: de indrukwekkende portretserie Freckles en de series Moments in time en Hotelrooms, die een unheimisch gevoel oproepen. Deze indringende series doen denken aan het werk van Erwin Olaf, Gregory Crewdson en Edward Hopper. De foto’s zijn tegelijkertijd intiem en afstandelijk, een intrigerende combinatie.


www.museazutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden