De voorpagina van de Overtuin-glossy. Foto: PR
De voorpagina van de Overtuin-glossy. Foto: PR

Overtuin presenteert unieke glossy

WARNSVELD - De benoeming door de gemeente Zutphen van de Overtuin in Warnsveld tot Monument van het Jaar brengt met zich mee dat het monumentale park gedurende het jaar verschillende acties zou gaan voeren om zo inkomsten te generen voor verschillende projecten. Een daarvan is de publicatie op tweede pinksterdag, maandag 1 juni, van het magazine Overtuin Monument, een heuse glossy.

De meeste geplande acties zijn door de corona-crisis vooralsnog geschrapt, en tot nu toe was alleen de verkoop van planten naast de Overtuin een succes. Het bestuur van de Stichting Warnsveldse Monumenten hoopt daar met de glossy verandering in te brengen. Het is een prachtig naslagwerk geworden waarin de rijke geschiedenis van buitenplaats Welgelegen belicht wordt, alsmede de huidige activiteiten en de plannen voor de toekomst. Verschillende aspecten komen aan bod: zo krijgt de lezer een compleet beeld van alle mensen die in de Overtuin werken en die meehelpen aan activiteiten, zoals de Entdag en Viooltjesdag. Ook de kunst in de galerie ontbreekt niet.
Bovendien zijn er artikelen van professioneel betrokkenen, zoals landschapsarchitect Peter Verhoeff, beplantingsspecialisten van Groen Erfgoed Ruurd en Deyke van Donkelaar en W.J. de Wilde van De Wilde Boomverzorging. Het 76 pagina’s tellende tijdschrift is vormgegeven door NL-ontwerp in de vertrouwde Overtuin-huisstijl met veel ruimte en aandacht voor foto’s. Kortom, een uniek project gemaakt door mensen die de Overtuin een warm hart toedragen.

Openstelling
Op tweede pinksterdag, tevens weer de eerste openstelling van de tuin, start rond 15.00 uur de verkoop van het Overtuin Monument. Het blad kost 10 euro en de opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de project-wensen van de stichting. Die wil onder meer een nieuwe zichtlijn naar huis Welgelegen realiseren. In de loop van de tijd zijn sommige oude zichtlijnen verdwenen. Soms omdat bomen ‘te groot’ zijn geworden. Het is mooi om dit karakteristieke element van de landschapsstijl weer terug te brengen in de tuin en huis Welgelegen het aanzicht te geven dat het verdient. Naast bij de Overtuin gaat de glossy ook verkocht worden bij Aljan Talens Haarmode in Warnsveld en van de Brink Boek en Buro in Zutphen.
De Overtuin is open van 12 tot 17 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Daar staan ook nu al de planten die in het kader van het Monument van het Jaar verkocht worden ten behoeve van de tuin.
Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd. Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande website, via e-mail info@deovertuin.nl of tel. 0575 – 559989.


www.deovertuin.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden