Alzheimer Café mogelijk weer vanaf september

ZUTPHEN - De uitbraak van het corona-virus heeft grote invloed op de samenleving, en dus ook op mensen met dementie en hun naasten. Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland heeft in april in de huis-aan-huisbladen een advertentie geplaatst om de betrokkenen een hart onder de riem te steken. Maar er gloort voorzichtig weer licht aan de horizon.

Het is de bedoeling dat het Alzheimer Café vanaf september de deuren weer opent. De vrijwilligers van het Alzheimer Café en het bestuur van afdeling Oost-Gelderland kijken ernaar uit. Alzheimer Nederland beraadt zich op dit moment op welke wijze het Alzheimer Café kan gaan functioneren in een 1,5 meter maatschappij. Tot die tijd blijft de organisatie beschikbaar voor hulp en advies, via de Alzheimer Telefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.
Het laatste nieuws is te vinden op de website dementie.nl. Daar staat onder meer informatie over de versoepeling van de bezoekregeling in verpleeghuizen en een handreiking in de bezoekregels. Ook voor hulp en advies van Alzheimer Nederland kan men terecht op deze website, zoals contact met lotgenoten of experts.
Regionale informatie bij de afdeling Oost-Gelderland, tel. 06-13514411 of onderstaande website.


alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten