V.l.n.r.: Gerrit Kroes, manager Tactus intensieve behandelkliniek, Frans Que, psychiater Tactus intensieve behandelkliniek en Hans Haarsma van de kerkelijke gemeenschap Het Lichtpunt en De Bron. Foto: PR
V.l.n.r.: Gerrit Kroes, manager Tactus intensieve behandelkliniek, Frans Que, psychiater Tactus intensieve behandelkliniek en Hans Haarsma van de kerkelijke gemeenschap Het Lichtpunt en De Bron. Foto: PR

Kerkelijk lichtpuntje voor Tactus-cliënten

ZUTPHEN - De cliënten van de kliniek van Tactus Verslavingszorg aan de Willem Dreesstraat in Zutphen zijn blij verrast door de naastgelegen kerkelijke gemeenschap Het Lichtpunt en De Bron. Zij kregen allen een buddybox, een doos met daarin leuke en lekkere dingen. De verrassing is bedoeld om de cliënten een hart onder de riem te steken in deze corona-tijd.

"De attentie voor iedere cliënt, die het Lichtpunt en De Bron nu schenkt, laat zien dat ook anderen zich om hen bekommeren en dat ze geen vergeten groep zijn. Het is hartverwarmend en dit gebaar wordt zeer gewaardeerd", aldus Gerrit Kroes, manager van de verslavingskliniek. "Er is duidelijk veel aandacht aan besteed en we zijn er ontzettend blij mee", vertelt hij enthousiast. Kroes nam vrijdagochtend met psychiater Frans Que de boxen in ontvangst van Hans Haarsma. Het Lichtpunt en de Bron wil hiermee mensen die eenzaam zijn of een strijd voeren steunen.

Afleiding
Kroes: "Cliënten en hun naast betrokkenen hebben veel moeite met het totale bezoekverbod dat nu al wekenlang duurt. Ook verloven in het weekend worden in verband met corona-preventie niet toegestaan. Tactus speelt op deze situatie in en ondersteunt de cliënten door hen meer afleiding aan te bieden. Deze week zijn daarom extra fitnesstoestellen in de kliniek geplaatst. Daarnaast is er een interne kunstuitleen opgezet en is er het project 'paint the piano', waarmee de piano door cliënten eigentijds gepimpt wordt.
De anderhalve meter afstand wordt in de kliniek zo goed mogelijk in acht genomen en op meerdere plekken is deze afstand op de grond in een lijn uitgezet, zodat duidelijk is hoe ver je uit elkaar moet blijven. Tot nu toe is er geen corona-besmetting in de kliniek geconstateerd.
Kroes en Que zijn zeer content met de versterking van het team door inzet van ambulante hulpverleners van Tactus. Door dit blijk van saamhorigheid zijn vaker begeleide wandelingen voor de cliënten mogelijk: "Bij Tactus werken we met bevlogen medewerkers en daar zijn we zeker in deze tijd extra trots op."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten