Waar op letten bij het kopen van een blokhut of veranda?

Een blokhut kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Het is daarom goed om je voor te bereiden voordat je een blokhut gaat kopen. Waar moet je op letten? Welke houtsoorten zijn er? Wat is het formaat? De hout dikte? De isolatie van de blokhut? Het zijn allemaal vragen welke van belang zijn om een goede keuze te maken. Misschien wil je er een houten veranda voor plaatsen? Het is goed om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om vervolgens de beste blokhut en veranda aan te schaffen. Laten we snel van start gaan.

De maten van de blokhut

Het belangrijkste is om eerst vast te stellen wat de afmetingen zijn van de blokhut. Kijk eerst hoeveel ruimte je hebt. Wat wil je er trouwens mee doen? Is de blokhut een extra opslagplek? Of is het een fietsenhok? Tuinkantoor? Woonkamer in de tuin of bijvoorbeeld een speelhuisje voor de kinderen? Het is vaak bepalend waarvoor je het gaat gebruik, hoe groot het mag worden. Kijk ook van te voren hoeveel ruimte het inneemt. Je kunt dan beter visualiseren hoe het gaat worden.

De vorm van de blokhut

Er zijn verschillende vormen beschikbaar. Veel voorkomende vormen zijn natuurlijk de vierkante en rechthoekige blokhut. Daarnaast is er ook een ovale, vijfhoek of zeshoek blokhut. In sommige situaties kan dit ideaal zijn. Een blokhut op maat kan ook. Uiteraard zijn hier de kosten wel wat hoger. Dit is echter logisch.

Het hout en de dikte

Wanneer je in de winter ook in de blokhut wilt zitten is het goed om de blokhut te isoleren. Daarnaast is het ook slim om dan wat dikker hout te gebruiken. Is het een opslag voor de tuinmeubels en de fietsen? Dan kun je met een dunner soort hout genoegen nemen. Denk echter ook aan de toekomst. Wil je het in de toekomst nog veranderen? Dan kun je nu al voor wat extra maatregelen kiezen.

De veranda

Zorg ervoor dat de veranda bij de rest van de tuin past en de woning. Is er ook een blokhut? Maak er dan een mooi geheel van. Het is volop genieten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Tuinhoutdiscount..nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten