Wat zijn de voordelen van een slimme rookmelder?

Er zijn veel voordelen van een slimme rookmelder te benoemen. Het belangrijkste is natuurlijk het af laten gaan van het alarm bij rook of brand. Het kan iemands leven redden, waardoor het een slimme keuze is om een rookmelder te nemen. Een slimme rookmelder doet hier nog een schepje bij bovenop. Het is namelijk zo dat de slimme rookmelder ook gekoppeld kan worden aan de slimme verlichting en het beveiligingssysteem in huis. Het is de verbeterde versie van de normale rookmelder.

Slimme verlichting en de slimme rookmelder

Bij rook of brand zal de slimme rookmelder het alarm af laten gaan. Daarnaast zal de slimme verlichting ook aangaan, als deze gekoppeld is aan de slimme rookmelder. Vervolgens is het mogelijk om de vluchtweg automatisch te verlichten. Het is niet nodig om op zoek te gaan naar de lichtschakelaar. Ook wordt voorkomen dat in paniek de verkeerde vluchtroute wordt gekozen. Het is prettig om te zien waar je naartoe moet in een noodsituatie. Hierom is het zo goed dat de verlichting in huis automatisch aangaat en je naar de uitgang leidt.

Veiligheid op de eerste plaats

Wanneer je 's nachts slaapt dan wordt het reukorgaan (de neus) uitgeschakeld door het lichaam. Het kan vreemd klinken. Het is echter wel zo. Hierdoor wordt je 's nachts ook niet wakker wanneer er rook uitbreekt. Je begrijpt dat een rookmelder hierom eigenlijk onmisbaar is. Een rookmelder zorgt ervoor dat je wakker wordt. Een slimme rookmelder zorgt voor een samenwerking met de slimme verlichting en de app op de smartphone of iPad.

Op afstand een alarm krijgen

Met een slimme rookmelder is het mogelijk om op je smartphone een bericht te krijgen als het rookalarm afgaat. Het is natuurlijk fijn om niet thuis te zijn als er brand uitbreekt. De kans op lichamelijk letsel is dan immers nul. Het is echter wel fijn om een alarm te ontvangen. Het is zo mogelijk om de schade beperkt te houden door direct de buren of hulpdiensten in te schakelen. Iets wat met een normale rookmelder onmogelijk is. Die zal immers alleen gaan piepen. De buren kunnen denken dat het om een vals alarm gaat. Door ook slimme camera's in de woning te plaatsen is het trouwens mogelijk om direct een kijkje te nemen wat er aan de hand is.  Op Smartbright.nl kun je nog meer lezen over de verschillende slimme apparaten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Smartbright.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten