#LaptopChallenge: doneer je oude laptop

Doneer de oude laptop aan de #LaptopChallenge van de Zutphense Uitdaging. Foto: PR
Doneer de oude laptop aan de #LaptopChallenge van de Zutphense Uitdaging. Foto: PR

ZUTPHEN - Kom je bij het opruimen van je huis of kantoor oude laptops, smartphones of tablets tegen? Doneer deze dan aan de #LaptopChallenge van de Zutphense Uitdaging, die ze in samenwerking met Copiatek kosteloos opknapt en vervolgens de up-to-date laptops weer aan mensen geeft die het in deze tijd hard nodig hebben. Bijvoorbeeld kinderen die vanwege het coronavirus thuisonderwijs krijgen en geen goede laptop hebben, ouderen die nu het contact met hun naasten digitaal moeten vormgeven of vrijwilligers die hun werk alleen nog op afstand kunnen doen maar de juiste uitrusting daarvoor missen.

Armijn van Roon, namens de Zutphense Uitdaging: "We kregen van steeds meer kanten de vraag om laptops en tablets, soms van een gezin dat net buiten de inkomensgrens van bestaande regelingen valt maar toch geen goede laptop kan betalen, soms van vrijwilligersinitiatieven die nu ineens op afstand hun werk moeten doen en die investering niet kunnen dragen. We hebben daarom de handen ineen geslagen en zijn met een aantal partners deze laptopchallenge gestart. Enerzijds stijgt de vraag om digitale middelen in deze coronatijd en anderzijds zijn veel mensen aan het opruimen en komen dan oude laptops tegen, laten we deze twee zaken bij elkaar brengen. We hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen want de vraag is echt enorm."

Hoe werkt het?
Tijdens de #LaptopChallenge zamelt de Zutphense Uitdaging zoveel mogelijk oude laptops, smartphones en tablets van personen en bedrijven in. De laptops worden door sociale onderneming Copiatek opgeschoond en indien nodig opgeknapt. Het gaat hoofdzakelijk om nog goed werkende apparatuur, maar ook minder goed werkende laptops zijn welkom, deze kunnen vaak nog voor onderdelen worden gebruikt. De goedwerkende laptops komen vervolgens terug en in samenwerking met diverse Zutphense partners zorgt de Zutphense Uitdaging dat deze bij de juiste mensen terecht komen.

Hoe kan ik doneren?
Apparatuur afleveren kan bij een van de afleverpunten; Albert Heijn XL aan de Polsbroek (achterin bij de emballage), en bij bakkerij Driekant aan de Lange Hofstraat (in de kelder). Geen mogelijkheid om naar een van de afleverpunten te komen? Meld de hardware dan aan via www.zutphenseuitdaging.nl. De apparatuur wordt dan door Fietskoeriers Zutphen op een afgesproken tijdstip (contactloos) thuis opgehaald.

De (bedrijfs)gegevens veilig
Sommige bedrijven gooien hun afgeschreven hardware soms noodgedwongen weg, terwijl ze een mooie en veilige tweede bestemming kunnen krijgen zonder dat de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Vanzelfsprekend wil men niet dat gegevens op straat belanden en daarom wordt de hardware volledig opgeschoond en ontvangen bedrijven wanneer gewenst een data vernietigingsverklaring.

Laptop nodig?
Laptop nodig en zijn er niet voldoende financiële middelen om deze aan te schaffen? Meld u dan via een e-mail bij info@zutphenseuitdaging.nl

De #LaptopChallenge is een samenwerking van de in de Zutphense Uitdaging verenigde vrijwilligers uit het bedrijfsleven met Stichting Leergeld, Armoedepact Verbindkracht, de Huisraadbank en wordt belangeloos ondersteund door AH XL, Biologische Bakkerij Driekant, Fietskoeriers Zutphen, Copiatek en reclamebureau Lutim.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten