Tips om goedkoop te tanken in Zutphen

De gemiddelde inwoner van Zutphen gebruikt regelmatig een auto. Zo ga je mogelijk dagelijks naar jouw werk met de auto. Om dit voertuig te laten rijden, moet je zo nu en dan tanken. De prijs voor brandstof is de laatste jaren nogal omhoog geschoten. Voor een volle tank moest je dan ook behoorlijk wat neertellen. Hier is de laatste tijd behoorlijk wat verandering in gekomen. Waarom? Omdat de olieprijs flink gedaald is. Dit zorgt er automatisch voor dat de brandstof goedkoper is geworden. Als inwoners van Zutphen vinden we dit natuurlijk alleen maar prettig, want hierdoor kunnen we  voordelig tanken!
 

Waarom daalt de olieprijs?
De afgelopen jaren zijn wij flink meer gaan betalen voor brandstof. Hoe kan het dan nu ineens dat de prijzen flink dalen en we aanzienlijk minder betalen voor een volle tank? Dit is een gevolg van de sancties van Saoedi-Arabië, één van de grootste olieproducenten ter wereld. Het land in het Midden-Oosten besloot namelijk om flink meer olie te produceren en daarnaast de prijs te verlagen. Een groter aanbod en een gelijkblijvende vraag zorgt er natuurlijk automatisch voor dat de brandstofprijs daalt. Denk nu niet dat de prijs voor brandstof de komende tijd ook laag blijft, want dat hoeft niet het geval te zijn. De olieprijs schommelt namelijk nogal, waardoor het maar zo kan zijn dat je over een week fors meer betaalt voor dezelfde hoeveelheid brandstof!

Vergelijk de prijzen van tankstations in de regio
Wil je maximaal profiteren van de dalende brandstofprijzen? Dan rijd je waarschijnlijk geregeld naar een tankstation in Zutphen om jouw tank vol te gooien. Slim, maar betaal je ook echt de laagste prijs? De brandstofprijzen verschillen namelijk vaak per tankstation. De verschillen per liter zijn vaak minimaal, maar op een volle tank bespaar je toch al snel een leuk bedrag. Dit is zeker het geval wanneer je geregeld tankt. Om zoveel mogelijk te besparen, doe je er goed aan de brandstofprijzen van de tankstations in de regio te vergelijken. Op deze manier weet je waar de prijs het meest voordelig is in Zutphen en omstreken.

Dit artikel wordt u aangeboden door United Consumers. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten