Afbeelding

Leuke apps voor tijdens de coronacrisis

Algemeen

Nu veel mensen thuis zitten tijdens de coronacrisis, slaat de verveling toe. Gelukkig leven we in het tijdperk van sociale media en is er op onze telefoons, tablets en computers veel te ontdekken waarmee we ons kunnen vermaken. Zo zijn er veel apps die geschikt zijn om jezelf bezig te houden, of het nou op educatieve wijze is of gewoon voor het vermaak. In dit artikel worden de leukste en meest informatieve apps op een rijtje gezet die fijn zijn om te gebruiken tijdens de coronacrisis.

De apps die we als tip gaan geven kunnen opgedeeld worden in twee categorieën: de amusementsapps en de educatieve of waarschuwingsapps. In de eerste categorie vallen apps waar je niet zozeer veel wijzer van zal worden door het gebruik ervan, maar die wel uiterst geschikt zijn om jezelf te amuseren als je je verveelt. In de tweede categorie vallen apps die vooral handig zijn tijdens de coronavirus, bijvoorbeeld nieuwsapps waarop je het nieuws over het corona kan bijhouden.

We beginnen met apps in de eerste categorie. Ten eerste zijn er veel hobby-apps. Tijdens de coronacrisis kiezen veel mensen ervoor om weer een oude hobby op te pakken, zoals puzzelen of bordspelen. Deze activiteiten kunnen tegenwoordig ook online worden gespeeld. Er zijn bijvoorbeeld apps zoals JigSaw puzzle waarop je legpuzzels en ook andere soorten puzzels kan maken. Dit soort apps zijn vooral geschikt voor tablets omdat je een legpuzzel en de losse stukjes dan op een groter scherm voor je ziet. Als je niet zo van puzzels houdt maar wel van het bezig houden van je brein kun je ook apps downloaden zoals Soduko, Wordfeud (de digitale versie van Scrabble), Denksport en Pluspuzzels.

Er zijn ook bordspelen-apps die erg leuk zijn. Zo zijn er online versies van Catan, Rummikub, Ticket to Ride, Risk, Monopoly, Cluedo en nog veel meer. Sommigen van deze zijn betaald, maar alsnog een fractie van de prijs als je het vergelijkt met de bordspellijn. Als je een spel wil spelen met zijn allen, dan kun je gebruik maken van de app Houseparty. Met deze app kun je videobellen met een groep mensen. Voor dit soort apps is het wel handig om (sim only) onbeperkt internet te hebben, want deze apps gebruiken veel data.

Een ander soort amusement is dat van de streaming-apps. Nederland kent inmiddels veel streamingapps. Voor muziek zijn er onder andere Spotify, Apple Music, Tidal en meer. Ook voor films en series zijn er veel apps: Netflix, Videoland, Amazon Prime, Ziggo Go en Disney+ zijn een greep uit het grote aanbod. De kans is groot dat je al gebruik maakt van (één van) deze apps, maar nu zijn ze natuurlijk ideaal en kun je er maximaal gebruik van maken. Het hele aanbod van een app uitgekeken? Dan kun je altijd een abonnement nemen op een andere streamingsdienst met een nieuw aanbod. Ook hier is het weer belangrijk om op te merken dat deze apps de nodige data verbruiken. Twijfel je of je nog goed zit met je huidige data-abonnement? Doe dan een sim only vergelijking.

Naast de amusementsapps zijn er de informatieve apps waarmee je up-to-date kan blijven over al het coronanieuws. Ten eerste zijn er de algemene nieuwsapps zoals NU.nl, RTL nieuws en NOS waarop veel informatie wordt gegeven en de toespraken van ministers live te volgen zijn. Ook bestaat er een RIVM app genaamd 'LCI-richtlijnen' waarop alle landelijke coördinatie infectieziektebestrijding -richtlijnen offline te vinden zijn. Het RIVM is een van de belangrijkste, misschien wel dé belangrijkste, bronnen tijdens deze coronacrisis en de informatie die van hen komt is vaak ook leidend. Met deze app ben je dus altijd up-to-date van de laatste richtlijnen en maatregelen.

Er zijn ook apps specifiek voor het coronavirus. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is met een app gekomen. Daarmee kunnen mensen zichzelf eenvoudig en snel testen op corona. Ook kunnen ze een coronadagboek bijhouden met verschijnselen. De app heet ETZ Behandelwijzer. Er staat ook algemene informatie op over het virus. De informatie die je vindt op de app is afkomstig van het RIVM, en dus betrouwbaar.

Er zijn nog meer corona-apps, maar het is maar de vraag hoe betrouwbaar deze zijn en wat er gebeurt met je data als je hierop je medische gegevens gaat invullen. Let goed op wie de ontwikkelaar is van een app en wat de privacy voorwaarden zijn voor je een corona-app download die claimt je te kunnen helpen. Er zijn ook apps waarin coronapatiënten worden gevolgd zodat verspreiding van het virus kan worden geminimaliseerd maar deze zijn tot nu toe alleen beschikbaar in landen zoals Singapore en Zuid-Korea. In Nederland en andere Europese landen wordt er wel aan gewerkt, maar is deze er nog niet.

Dit artikel wordt u aangeboden door SimOnlyDiscount.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant