Rick Lesnussa (l) van weekblad Contact neemt de waarde cheque van 750 euro in ontvangst van Lionspresident Paul van Haandel (rechts) en Henk Derksen. Foto: PR
Rick Lesnussa (l) van weekblad Contact neemt de waarde cheque van 750 euro in ontvangst van Lionspresident Paul van Haandel (rechts) en Henk Derksen. Foto: PR

Lionsclub Zutphen schenkt 750 euro aan weekblad Contact

Algemeen

ZUTPHEN - De noodoproep op de voorpagina van het Contact van vorige week heeft de Lionsclub Zutphen direct in beweging gebracht. Het gratis weekblad heeft het zwaar nu ondernemers even geen geld meer hebben om advertenties te plaatsen. De serviceclub schonk direct een bedrag van 750 euro, dat niet ten koste gaat van de goede doelen-pot. Het wordt gefinancierd door de niet gemaakte kosten, omdat alle clubavonden zijn afgezegd. "Een zeer goede relatie die in zwaar weer verkeert, steek je de helpende hand toe. Dat past bij de internationale Lions-strategie."

De Lionsclub Zutphen organiseert gedurende het jaar veel activiteiten voor goede doelen. "Hoe moeten wij straks de inwoners van Zutphen en omgeving hierover informeren als het Contact er niet meer is?", zegt Lions-president Paul van Haandel. "We hebben na het lezen van de noodoproep direct de leden geraadpleegd met het voorstel geld te schenken voor het behoud van het weekblad. Het overgrote deel van de leden staat er positief tegenover. Het is voor onze club een bijzondere gift, omdat wij normaliter via acties geld genereren voor goede doelen. Maar het Contact is een uitgave van een commercieel bedrijf, moeten wij dat gaan ondersteunen?".

"De Lionsleden zien het Contact echter als onmisbare schakel tussen enerzijds de inwoners van de regio Zutphen en anderzijds de serviceclubs, sportverenigingen, zangkoren, natuurorganisaties en al die andere verenigingen die gratis gebruik maken van de redactionele kolommen. De clubleden hechten veel waarde aan een sterk plaatselijk huis-aan-huisblad, dat een belangrijke rol vervult in de communicatie tussen de verenigingen en de burgers. Wij weten dat de waardering voor het Contact ongelofelijk hoog is."

De Lionsclub zelf maakt ook al jaren kosteloos gebruik van de redactieruimte in de weekkrant. Acties worden vooraf aangekondigd en achteraf legt de club in het weekblad verantwoording af. Iedereen kan dan lezen hoeveel de actie heeft opgeleverd en hoe het bedrag is besteed. Paul van Haandel wil nogmaals benadrukken dat deze gift niet ten koste gaat van de zwakkeren in de samenleving. "De contributie loopt dit voorjaar gewoon door, maar er worden geen kosten gemaakt voor de clubavonden. Dat geld schenken wij deels aan het weekblad Contact. We hopen dat vele clubs en verenigingen de verbindende functie die het weekblad vervult inziet en ook een klein of groot bedrag willen schenken. Want een gratis publicatie in het Contact is voor vele verenigingen ongelofelijk belangrijk. Nu heeft het Contact de lezers en de verenigingen even nodig, straks is het weer omgekeerd."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant