De boeken worden thuis gebracht. Foto: PR
De boeken worden thuis gebracht. Foto: PR

Bibliotheek lanceert AfhaalBieb

Algemeen

REGIO - Ondanks gesloten deuren is Graafschap Bibliotheken sinds vandaag (donderdag 2 april) gestart met een afhaalbibliotheek. De afhaalservice is vanaf vandaag beschikbaar en is alleen toegankelijk voor leden. Directeur Graafschap Bibliotheken Gerard Huis in 't Veld: "Voor digitaal lezen en luisteren is de bibliotheek 24 uur per dag open, maar soms heb je gewoon een echt boek nodig of wil je een film zien."

Door Alize Hillebrink

Sinds de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn in ieder geval tot 28 april alle bibliotheken gesloten. Als dienstverlenende instelling heeft Graafschap Bibliotheken in de tussentijd gezocht naar creatieve oplossingen om mensen zoveel mogelijk te kunnen blijven ondersteunen in hun lees- en informatiebehoefte.

Lezen op afstand
De dienstverlening rond digitaal lezen, leren en studeren is de afgelopen weken in versneld tempo uitgebouwd en zal de komende tijd nog verder door ontwikkelen. Via speciale Apps kunnen boeken digitaal te lenen, luisterboeken te beluisteren en kan er zelfs geoefend worden voor het theorie-rijexamen. Directeur Gerard Huis in 't Veld van Graafschap Bibliotheken: "De bibliotheek is 24 uur per dag open voor digitaal lezen en luisteren, maar soms heb je gewoon een echt boek nodig of wil je een film zien. Het is een experiment, maar we hopen dat dit gaat werken." De Afhaalbibliotheek, beschikbaar in de plaatsen Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen.

Hoe werkt de AfhaalBieb?
Leden kunnen via een invulformulier op de website van Graafschap Bibliotheken of per telefoon (0575) 512 926 hun lees- en/of filmvoorkeur en een afhaaltijdstip doorgeven. Medewerkers maken vervolgens een tas klaar gebaseerd op de aangegeven voorkeuren en nemen daarna telefonisch contact op om met de besteller een afhaalmoment af te spreken. Bij de AfhaalBieb kunnen geen boeken worden ingeleverd. "Mensen die nog boeken in hun bezit hebben krijgen geen boete," aldus de bibliotheek.

Afhaalmomenten* voor de bibliotheken in Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen zijn:

Gorssel: dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur

Lochem: dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur

Warnsveld: maandag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur

Zutphen: maandag tussen 14.00 en 16.00 uur, woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur

* Het juiste afhaalmoment wordt door een medewerker telefonisch bevestigd. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat mensen op één van deze tijdstippen zelf naar de bibliotheek gaan.

Nog geen lid?
Lid worden. kan 24 uur per dag via de website van de bibliotheek of op werkdagen via telefoon (0575) 512 926. U krijgt dan een persoonlijk lidmaatschapsnummer waarmee u de beschikking heeft over de diensten van de bibliotheek. Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant