Foto: Saskia Boer Fotografie
Foto: Saskia Boer Fotografie

Zutphense bevolking helpt Van Ommeren Vlees van onverkochte biefstuk af

ZUTPHEN - Net als veel andere ondernemingen is Van Ommeren Vlees uit Zutphen getroffen door de effecten van de coronacrises. De slagerij verkoopt zijn vlees normaal gesproken aan restaurants in de regio. "Maar die zitten nu allemaal dicht." Zo stelt Michel van Ommeren.

"We zijn al de hele week bezig om al het verse vlees te verwerken tot diepvriesproducten, maar voor sommige producten is dat echt zonde. Wij richten ons op de wat betere restaurants en die zitten straks echt niet te wachten op bevroren steaks."

Michel sprak zijn Facebook netwerk aan. Na één berichtje met een mooie aanbieding kogelbiefstuk ging het los. De particulieren die normaal alleen via de Zutphense webshop Bigsteaks.nl kunnen bestellen kwamen in grote getale langs. Sommige mensen zelfs meerdere malen. Door de actie is Van Ommeren Vlees bijna door de kogelbiefstuk heen. De koelcel ligt echter nog vol met andere producten, zoals ossenhaas en varkenshaas. Die komen binnenkort online.

Van Ommeren Vlees is niet het enige bedrijf met onverkochte horeca producten. Er is zelfs een website (www.etenover.nl) opgezet waar horeca leveranciers hun producten aan particulieren kunnen aanbieden. Op deze site staan inmiddels ook de producten van de Zutphense slager.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten