Zuidwijken start boodschappendienst

ZUTPHEN - Wijkteam de Zuidwijken zet een boodschappendienst op, samen met de sociaal werkers van Perspectief Zutphen, Albert Heijn en de gemeentelijke wijkregisseur. Deze service start op vrijdag 27 maart en is bedoeld voor bewoners van de Zuidwijken, die in de risicogroep van het corona-virus vallen en daarom hun huis niet uit kunnen om zelf boodschappen te doen. Wijkbewoners worden opgeroepen om zich als vrijwilliger aan te sluiten bij dit initiatief. Er wordt iemand gezocht voor het aannemen van de de telefoon en vele anderen om boodschappen te halen en te brengen.

Als zich genoeg vrijwilligers aanmelden, kan het Wijkteam ervoor zorgen dat meer kwetsbare mensen worden ontzien. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een e-mail aan wijkteamdezuidwijken@gmail.com of tel. 06-27094506.
Van maandag tot en met zaterdag tussen 10 en 12 uur kunnen Zuidwijkbewoners die boodschappen nodig hebben bellen met datzelfde telefoonnummer. Tussen 14 en 16 uur of op afspraak komt de vrijwilliger de boodschappenlijst en geld ophalen. Hij of zij doet de boodschappen en levert deze met wisselgeld af. Voor de boodschappen en het geld is een formulier opgesteld, dat door beide partijen ondertekend moet worden. Door het gebruik daarvan is er, ook achteraf, geen twijfel over het geld en het wisselgeld. Het uitwisselen van het contante geld gaat via een envelop, die de vrijwilliger gebruikt en achterlaat. Uiteraard worden alle adviezen over afstand houden, geen handen schudden, gebruik van handschoenen etc. in acht genomen.

Huisartsenpost
Sinds maandag 23 maart wordt de Uitwijk op de Brink in verband met het Coronavirus uitsluitend nog gebruikt als extra huisartsenpost. Patiënten kunnen daar alleen terecht op doorverwijzing van de huisarts. Alle overige activiteiten in de Uitwijk zijn afgelast.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten