Welke autoverzekering past het beste bij jou en waarom?

In onze regio betaal je als automobilist gemiddeld minder premie voor je autoverzekering dan mensen in het westen van het land. Toch is de woonplaats van de automobilist lang niet de enige factor die bepalend is voor de hoogte van het bedrag. Er zijn meer elementen die hierbij een rol spelen. Door de juiste keuze te maken kun je veel geld besparen. Maar dan moet je wel weten wat er te kiezen valt. Laten we eens wat verschillende typen autoverzekeringen vergelijken met elkaar.

Meer premie is minder zorgen

Eigenlijk steunt het systeem op drie pijlers:

  • ·         WA verzekering
  • ·         WA beperkt casco verzekering
  • ·         All risk verzekering

Bij een WA verzekering heb je in de meeste gevallen relatief gezien de laatste premie. Schades aan je eigen voertuig zijn hiermee echter niet gedekt. Deze optie wordt veelal aanbevolen voor mensen die in een ouder type auto rondrijden. Je kunt natuurlijk zo'n auto wel uitgebreid gaan verzekeren, maar dan zit je met een hoge maandelijkse premie, terwijl de auto zelf flink in waarde is gedaald. Want voor een goedkope auto worden geen hoge bedragen uitgekeerd.

Kies je voor een WA beperkt casco verzekering, dan krijg je een vergoeding als door brand, diefstal, storm, hagel, ruitbreuk of een aanrijding met overstekend wild schade aan het voertuig is ontstaan. Vaak wordt voor deze optie gekozen wanneer de auto tussen de vijf en tien jaar oud is. Nieuwere auto's worden over het algemeen all risk verzekerd. In dat geval wordt alle schade aan de auto vergoed. Je hebt dan weliswaar niet de goedkoopste autoverzekering van Nederland, maar je kunt er gerust op zijn dat je de zaken wel goed geregeld hebt en dat zorgt voor rust.

Extra opties
Natuurlijk zijn er, naast de standaard keuzes, ook nog diverse extra opties. Zo is er de schade inzittendenverzekering, waarbij alle kosten van zowel de bestuurder als de passagiers worden vergoed, ongeacht de vraag wie schuld had. Ook kun je kiezen voor een verkeersrechtsbijstand autoverzekering. Je kunt dan rekenen op juridische hulp bij een geschil in het verkeer. Ook wanneer iemand jouw auto heeft geleend en in een dergelijke situatie terecht komt, wordt de schade op de tegenpartij verhaald. Check wel even of je zelf al een gewone rechtsbijstandsverzekering hebt lopen. Als die ook voorzien in een dekking voor in het verkeer, heb je deze aanvullende optie niet nodig.

Dit artikel wordt u aangeboden door Autoverzekering.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten