Boodschappendienst Noordveen

ZUTPHEN - Wijkteam Noordveen heeft een boodschappendienst opgezet, in samenwerking met de COOP aan de Weg naar Laren en de wijkregisseur van de Gemeente Zutphen. Deze is op vrijdag 20 maart van start gegaan en is bedoeld voor bewoners van de wijk Noordveen die in de risicogroep van het coronavirus vallen en daarom hun huis niet uit komen.

Wijkbewoners worden opgeroepen om als vrijwilliger aan te sluiten bij dit initiatief. Om de telefoon te bemensen of de boodschappen te halen en te brengen. Opgeven als vrijwilliger kan per e-mail naar wijkteamnoordveen@gmail.com, met vermelding van naam en telefoonnummer. Men wordt dan teruggebeld.

Van maandag tot en met zaterdag kunnen bewoners tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met 06-11646650 om aan te geven dat ze behoefte hebben aan iemand die boodschappen voor ze doet. Tussen 14.00 en 16.00 uur komt de vrijwilliger de boodschappenlijst ophalen, doet de boodschappen en levert deze met wisselgeld af. Men dient voldoende contant geld in huis te hebben. Voor de boodschappen en het geld is een formulier opgesteld. Door het gebruik daarvan is er, ook achteraf, geen twijfel over het geld en het wisselgeld.

Uiteraard worden alle adviezen over afstand houden, geen handen schudden enzovoorts in acht genomen. Dit initiatief komt voort uit de samenwerking tussen wijkbewoners en beroepskrachten in de wijk Noordveen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten