De familie Meiland (v.l.n.r.), Maxime, Martien, Erica, Claire, Montana en Dirk – wandelde dinsdagmiddag een ronde door het dorpscentrum van Hengelo, op de voet gevolgd door de cameraploeg van hun eigen televisieserie. Foto: Luuk Stam
De familie Meiland (v.l.n.r.), Maxime, Martien, Erica, Claire, Montana en Dirk – wandelde dinsdagmiddag een ronde door het dorpscentrum van Hengelo, op de voet gevolgd door de cameraploeg van hun eigen televisieserie. Foto: Luuk Stam

De 'Meilandjes' maken kennis met Hengelo

Familie brengt bliksembezoek aan hun nieuwe thuisdorp

Door Luuk Stam

HENGELO - Ze komen hier pas op z'n vroegst dit najaar wonen, maar dinsdagmiddag nam de familie Meiland alvast een kijkje in hun nieuwe thuisdorp. De familie maakte een korte wandeling, bezocht enkele winkels en lunchte bij eetcafé Jansen & Jansen, waar de Meiland-wijnen sinds kort op de kaart staan. "Daar was ik heel erg door verrast", vertelt Martien enthousiast.

Hun eerste indruk van het dorp is sowieso goed. De familie laat weten enorm te spreken te zijn over de rustige omgeving waarin ze straks komen te wonen. "Het is wel een heel eind rijden", vindt Martien. "Nadat je van de snelweg af komt, moet je nog heel veel dorpen door om hier te komen. Oh, kijk hier! Een ouderwetse slagerij, wat mooi!"

Onlangs werd bekend dat de van het SBS-programma 'Chateau Meiland' bekende familie een riante woonboerderij aan de Aaltenseweg in het Hengelose buitengebied heeft gekocht. Het gezin woont nu nog in Frankrijk, maar is deze week in Nederland, onder meer om carnaval te vieren in Noordwijkerhout, de geboorteplaats van Martien.

In dat bezoek aan Nederland kon een ritje naar Hengelo uiteraard niet ontbreken. Ook dochter Montana en haar vriend Dirk – die niet in Frankrijk wonen – zijn dinsdagmiddag meegekomen. "Er rijden hier nog best wel veel auto's voor zo'n klein dorp", merkt dochter Maxime op. Het oog van haar vader is al gevallen op de Achterhoekse vlag. "Dat groen met die strepen zie ik overal hangen. En 'Trots op de Achterhoek', wat is dat precies?"

De aanwezigheid van de 'Meilandjes' gaat in het dorp bepaald niet onopgemerkt voorbij. 'Welkom in de Achterhoek!', roept een passerende fietser, enkele bouwvakkers leggen het werk even neer om het gebeuren te aanschouwen en groepjes toegesnelde tieners vragen om een foto. Of Martien dat niet erg vindt? "Nee, hoor! Die mensen zien ons hier voor het eerst. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze dan een fotootje willen. Daar werk ik graag aan mee."

Met 'Chateau Meiland' won de familie vorig jaar de Gouden Televizier-ring. De serie speelt zich af in het Franse dorp Beynac, waar de excentrieke Martien en zijn gezin een kasteel ombouwen tot bed & breakfast en gasten ontvangen. De afleveringen trokken vorig jaar regelmatig meer dan een miljoen kijkers. De kennismaking met Hengelo zal te zien zijn in het nieuwe seizoen, dat in maart van start gaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden