Vanaf 1 april is de speeltuin aan de Pagematestraat weer geopend voor de buurt. Foto: Meike Wesselink
Vanaf 1 april is de speeltuin aan de Pagematestraat weer geopend voor de buurt. Foto: Meike Wesselink

Speeltuin Pagematestraat blijft bestaan én krijgt BSO

ZUTPHEN – Speeltuinvereniging BSP krijgt het mooiste jubileumcadeau dat de vereniging zich wensen kan. De speeltuin blijft namelijk bestaan én krijgt een BSO. De toekomst van de speeltuin is gegarandeerd, dankzij Dikkertje Dap Kinderopvang. Maandag 2 maart start Dikkertje Dap met een geheel nieuwe BSO in het clubgebouw van speeltuinvereniging BSP.

Door Meike Wesselink

Maandag 2 maart start Dikkertje Dap met een geheel nieuwe BSO in het clubgebouw van speeltuinvereniging BSP. Gerrie Behet van Dikkertje Dap las vorig jaar tot haar grote spijt dat de speeltuin zou sluiten, maar de onderneemster zag ook meteen samenwerkingsmogelijkheden. "Het zou toch vreselijk jammer zijn als de speeltuin na 75 jaar zou moeten sluiten. Het is een ontzettend leuke ouderwetse speeltuin, middenin het Waterkwartier, met een clubgebouw waar veel activiteiten worden georganiseerd. Daarom hebben we besloten om samen met de buurt de toekomst van de speeltuin te garanderen."
Dikkertje Dap start maandag 2 maart met een BSO in het clubgebouw en vanaf 1 april opent de speeltuin haar poorten ook weer ouderwets voor de buurtkinderen. "Doordeweeks zijn we geopend van 14.00 uur tot 18.30 uur, op woensdag zelfs vanaf 12.00 uur. En omdat we er toch zijn, houden we een oogje in het zeil en zorgen dat de sfeer in de speeltuin prettig blijft voor iedereen."
"Vanuit verschillende opvanglocaties van Dikkertje Dap wandelden we met de kinderen geregeld naar de speeltuin om er te spelen. Wij werden daar altijd hartelijk ontvangen door Marten en Tonnie die de speeltuin beheerden. Hoe leuk is het dat we dit nu met zijn allen mogen dragen?"
Stiekem verheugt Gerrie zich al een beetje op de zomer. "Er is natuurlijk van alles te bedenken dat we samen met de buurt en de vereniging kunnen organiseren op het buitenterrein. Maar eerst zorgen we dat de samenwerking goed uit de verf gaat komen. Er is wordt een nieuw bestuur opgericht en we zorgen voor een goede afstemming over het gebruik van het clubgebouw en de spullen die we samen kunnen delen en gebruiken."
Tijdens de opening van BSO Dikkertje Dap op 2 maart kunnen geïnteresseerden tussen 15.00 en 17.00 uur meteen binnenwandelen in het clubhuis om kennis te maken met de kinderopvangorganisatie.


www.kinder-opvangdikkertjedap.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten