De Conny Janssen Danst voorstelling BROOS. Foto: Andreas Terlaak
De Conny Janssen Danst voorstelling BROOS. Foto: Andreas Terlaak (Foto: Andreas Terlaak)

Conny Janssen Danst met KIEM in Zutphen

ZUTPHEN - Conny Janssen Danst is terug in het theater met de nieuwe avondvullende productie KIEM, een dansvoorstelling over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken. Op donderdag 27 februari is KIEM te zien in Theater Hanzehof in Zutphen. Met livemuziek gecomponeerd en gespeeld door Budy Mokoginta en Mark Schilders.

Na BROOS is KIEM opnieuw een persoonlijk werk voor choreograaf Conny Janssen. Voor BROOS liet zij zich vorig jaar inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip 'broos'. Als gevolg van dit intense proces ontstaat nu de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen.
De voorstelling KIEM gaat over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Livemuziek
Naast een internationaal en avontuurlijk dansersensemble, stelde Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen: "Voor KIEM zocht ik muziek die onderhuids is en verstikkend kan zijn, die dwingt, stuwt en onverwacht kan openbreken. Scherp, ritmisch, aards en instinctief." Budy Mokoginta is gitarist en multi-instrumentalist en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Beiden zijn met een nieuw gecomponeerde soundtrack live te horen in KIEM.
De voorstelling KIEM die vorig jaar november in première ging, begint om 20 uur. Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats. Die start om 19:00 uur. Verdere speellijst & tickets via de website.

connyjanssendanst.nl/voorstelling/kiem

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten