Informatieavond 'Ruimte voor Dementie' in Het Spijk in Eefde

EEFDE - Speciaal voor de buren, geïnteresseerde inwoners van Eefde en netwerkpartners vindt op maandagavond 2 maart in het restaurant van Het Spijk in Eefde (Zutphenseweg 202) een informatiebijeenkomst plaats over 'Ruimte voor Dementie'. Daar wordt uitleg gegeven over de ontwikkelingen bij Sutfene in het kader van het thema 'Ruimte voor dementie'. Die ontwikkelingen sluiten goed aan bij het streven van de gemeente Lochem als Dementievriendelijke gemeente: 'Mensen met dementie moeten zo lang en prettig mogelijk kunnen leven en wonen in Eefde'.

De woonzorgvoorzieningen Spijkhoeve en Spijkbungalows worden veelal bewoond door mensen met een vorm van dementie. Kwaliteit van leven is voor hen van groot belang. Mensen met een geheugenstoornis moeten de kans krijgen hun dag 'zinnig' door te brengen, waardoor hun 'klokje' weer tikt. Sutfene begeleidt hen daarbij in de vorm van zorg, behandeling, activiteiten en wonen en sluit zoveel mogelijk aan bij de individuele bewoner. De bewoners van deze nu nog 'gesloten' afdelingen krijgen binnenkort meer ruimte om te bewegen en om te leven. Gesloten afdelingen worden voor de meeste bewoners open afdelingen. Bovendien krijgen zij meer activiteiten aangeboden.

Aanmelden
Hoe Sutfene dit gaat doen en wat buren en naasten daarvan kunnen merken wordt op de informatieavond besproken. De organisatoren willen de vragen zoveel mogelijk beantwoorden. Dat ook een dorp als Eefde betrokken is bij haar inwoners, wordt op prijs gesteld. Zéker als het mensen betreft die misschien iets meer ondersteuning nodig hebben. Voor meer informatie en/of voor de informatieavond, kan men terecht bij Annette Zwaaij, coördinator activiteiten & welzijn: azwaaij@sutfene.nl.
De informatieavond begint om 19.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden