De heren van Sixtessens. Foto: PR
De heren van Sixtessens. Foto: PR (Foto: Picasa)

Sixtessens wil met gastkoren concert tot in perfectie uitvoeren

ZUTPHEN - Zondag 23 februari om 14.30 uur vindt het Sixtessens 4KorenPromsConcert plaats in theater Hanzehof. De laatste weken heeft Sixtessens de drie gastkoren het Koninklijk Zutphens Mannenkoor, De IJsselzangers en het Warnsvelds Mannenkoor voorgesteld. Deze week zijn ze zelf aan de beurt.

Sixtessens viert dit jaar haar tweede lustrum en vindt het belangrijk om dit moment met gepaste trots in de historische Buitensociëteit van theater Hanzehof te vieren. De drie gastkoren hebben enthousiast gereageerd en een prachtig persoonlijk programma samengesteld. Voor het presenteren van dit concert hebben de koren zangtechnische alles in het werk gesteld. Sixtessens heeft ongeveer een jaar uitgetrokken om dit project samen met de aantredende koren tot in de perfectie uit te voeren.

A Capellagroep Sixtessens werd in 2001 opgericht met als opzet om in klein verband een moderne wending te geven aan het traditionele mannenkoor repertoire. In de eerste jaren werd er alleen maar gerepeteerd en bestond de bezetting uit zes zangers. Pas in 2009, inmiddels was de groep uitgebreid naar negen zangers, werden de eerste concerten gegeven. Het repertoire is breed. Oost-Europees, barbershop, gedragen klankkleur liederen, hedendaagse pop- en folksongs maken deel uit van het repertoire. Muziek uit de 50-, 60- en 70-er jaren wordt door het negental zelf gearrangeerd. Klankkleur, harmonie en balans staat hoog in het vaandel, repertoire breidt zich gaandeweg uit, waarbij vooral het zingen in closeharmonystijl een grote vlucht heeft genomen.

Verder staat Sixtessens bekend om zijn warme koorklank en meerstemmigheid. De groep bestaat uit de volgende zangers: Jan Berns (eerste tenor), Harry Dolleman (eerste tenor en solist) Peter v Alen (eerste tenor), Martin Mannak (tweede tenor), Richard Wild (tweede tenor), Henk Seinen (bariton), Dolf van Doorm (bariton), Herman Sanders (bas) en Ernst Zwaanswijk (bas). Wekelijks wordt er op de woensdag gerepeteerd onder leiding van de bariton Dolf van Doorm. Daarnaast wordt de groep maandelijks ondersteund door de zangpedagoge Esther Gotink -van der Heijden.

Kaartverkoop aan de kassa van theater Hanzehof of via de website www.hanzehof.nl , of bij Walle Tempelman, Korte Hofstraat 10 Zutphen en The Readshop Express, Dreiumme 55 Warnsveld.


www.sixtessens.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten