Initiatiefnemers Jeroen Pijnenburg en Lex Hemelaar van Buurtpost Zutphen. Foto: PR
Initiatiefnemers Jeroen Pijnenburg en Lex Hemelaar van Buurtpost Zutphen. Foto: PR

Informatiebijeenkomst Buurtpost

WARNSVELD - Buurtpost is een andere manier van pakketbezorging. "Gemakkelijker, duurzamer en socialer", aldus Stadsonderneming Zutphen die Buurtpost introduceert in de gemeente. Na Eindhoven wordt Zutphen daarmee de tweede stad waar Buurtpost start. Op 18 februari zijn er informatiebijeenkomsten in 't Warnshuus in Warnsveld.

Pakketjes die bezorgd worden op het moment dat je niet thuis bent, dagelijks bestelbusjes in je straat die ook nog eens te hard rijden. Het zijn veelgehoorde irritaties. Buurtpost wil het antwoord zijn op deze problemen: niet de bezorgdienst maar de ontvanger bepaalt. Pakketjes worden afgeleverd op één adres in een buurt, de Buurtposter. Dat is een buurtbewoner die het pakketje aflevert op het moment dat het de ontvanger uitkomt. Die kan het ook bij de Buurtposter ophalen. Die woont tenslotte 'om de hoek'.
Met Buurtpost rijden er minder busjes in de straat. Er zijn juist meer ontmoetingen tussen buurtbewoners. Zo zorg je als buurtbewoners samen voor een veilige, duurzame en sociale buurt, is de overtuiging van Stadsonderneming Zutphen.
Klant worden bij Buurtpost kost 5 euro per jaar. De opbrengst komt ten goede aan de Buurtposters, zij ontvangen een vergoeding per pakketje.

Op 18 februari is er in 't Warnshuus om 15.30 en om 19.30 uur een informatiebijeenkomst. Mensen die meer willen weten over Buurtpost of die Buurtposter willen worden, zijn van harte welkom. Aanmelden kan via de website www.stadsondernemingzutphen.nl of een e-mail naar info@stadsondernemingzutphen.nl. Voor meer informatie kan men bellen met Lex Hemelaar: 06 414 435 60.


www.buurtpost.nl

www.stadsondernemingzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten