Regisseur gaat in gesprek met publiek filmhuis

ZUTPHEN - Op zaterdagmiddag 7 februari zal er een bijzondere film draaien in filmhuis Luxor: Yamo. Regisseur Rami Nihawi is aanwezig om na afloop van de film met het publiek in gesprek te gaan.

De film is onderdeel van Films for Thoughts, een platform dat dialoog en uitwisseling van ideeën mogelijk maakt. Films for Thoughts organiseert events, met name filmavonden en discussies, waarbij thema's aangesproken worden die raken aan issues die volgens de club relevant zijn in onze huidige multiculturele samenleving. De tickets zijn wat duurder dan bij andere films, maar voor elke drie verkochte kaartjes nodigen ze een nieuwkomer als gast uit om de film bij te wonen.

Yamo
Na de scheiding van zijn ouders gaat de regisseur terug om te gaan wonen bij zijn moeder Nawal, zus Rima en broer Rayan, in een huis dat in de film ook het land weerspiegelt, Libanon. Een nieuwe realiteit dwingt de regisseur om zijn familie te confronteren met oude vragen die moeten worden gesteld om hem te helpen de realiteit te begrijpen en onder ogen te zien. De film herinnert aan het vergeten en verstrooide verleden van de familie door middel van een liefdesverhaal dat religies, naties, ideologieën en oorlogen combineert; terwijl hij nadenkt over het lot van zijn liefdesverhaal. Gedurende de hele film herziet de regisseur de keuzes van zijn moeder in een uitwisseling over ambitie, liefde, intellectuele en politieke idealen, en bespreekt ook onvermogen, teleurstelling en mislukking.


http://www.luxorzutphen.nl

Meer berichten