FC Zutphen op bezoek bij rodelantaarndrager CVV Redichem in Heelsum.

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 8 februari uit tegen hekkensluiter CVV Redichem. De wedstrijd in Heelsum op sportpark Wilhelmina begint om 15.00 uur. Een voorbeschouwing.

Redichem is een vereniging met 8 seniorenteams en 22 jeugdteams; de accommodatie ligt vlak bij de A50. De geel-zwarten maken tot nu toe een slecht seizoen door. De laatste overwinning in de competitie is al geruime tijd geleden. In de winterstop werd er in de vriendschappelijke wedstrijden wel het zoet van de overwinning gesmaakt. Maar afgelopen zaterdag lukte het weer net niet in de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Oeken. Deze ging met 2-1 verloren.

FC Zutphen doet er toch goed aan deze tegenstander niet te onderschatten. De nederlagen die door Redichem werden geleden waren over het algemeen kleine nederlagen. En ook medekoploper OVC '85 wist met moeite in Heelsum de 0-1 over de streep te trekken. In deze fase van de competitie kan er eigenlijk geen enkele tegenstander onderschat worden.
Het is belangrijk om snel tot scoren te komen. Dat lukte afgelopen zaterdag tegen De Treffers prima en daarmee werd de basis gelegd voor de 6-0 overwinning van Zutphen.

Opvallend is dat FC Zutphen veel gescoord heeft, maar geen enkele speler bovenin de topscorerslijst van deze competitie heeft staan. Dat geeft tegelijkertijd ook de kracht van het team aan. Er zijn op dit moment maar liefst vier clubtopscorers met negen doelpunten. Dat zijn Nathan Greven, Lars Huber, Jelle Macare, en Jesse de Vries. Direct daaronder staan Sem Veeger en Rik Vlutters met ieder zeven doelpunten. Het is in de komende wedstrijden niet van belang wie er scoort, maar dat er gescoord wordt. Deze lijn zal daarom voortgezet moeten worden.

Ook kansen voor het tweede
Het elftal zal zaterdag weinig afwezigen kennen. Jan van der Mark zal er, door blessureleed, nog niet bij kunnen zijn, maar Hidde Ruessink is weer terug. Er is dus weer sprake van een brede selectie. En voor de trainers is dat een zeer positief gegeven. Want ook het tweede elftal is na het gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen koploper Otterlo nog niet kansloos voor de titel.
Naast het debuut van Lucas Hengstenberg in het eerste elftal maakt ook het tweede volop gebruik van enthousiaste jeugdspelers. En dat is een goede ontwikkeling binnen FC Zutphen. Want op talenten binnen FC Zutphen wordt volop jacht gemaakt door betaalde clubs.

Het tweede speelt zaterdag wederom een cruciale partij om 12.15 uur in Ede bij DTS '35. Met deze tegenstander staan ze op een gedeelde vierde plaats met 7 punten achterstand op de koploper. Jammer dat zaterdag een 2-0 voorsprong werd weggegeven, zeker na het fraaie openingsdoelpunt van Michiel van der Beek.
Volop uitdagingen dus voor beide selectieteams.

Meer berichten