Stadspartij Zutphen-Warnsveld viert dertigjarig bestaan

Algemeen

ZUTPHEN/WARNSVELD - Met hun dertigjarig jubileum in december is Stadspartij Zutphen-Warnsveld de oudste en langst bestaande lokale politieke partij van Zutphen. Donderdag 6 februari houdt de Stadspartij Zutphen-Warnsveld een
jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van dit dertigjarig bestaan. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Locatie: café De Deur, Turfstraat 1, Zutphen. Tijdens deze bijeenkomst kan men in gesprek met raads- en forumleden van de partij over actuele onderwerpen en kennismaken met bestuursleden en andere leden van de partij. Daarnaast kunnen gasten hun ideeën en initiatieven delen met de partij en met elkaar. Dit alles zal omlijst worden met livemuziek. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.

Historie
De Stadspartij is opgericht op 18 december 1989 onder de naam 'Zutphen 2000'. De partij kwam op 1 mei 1990 meteen met twee raadsleden in de gemeenteraad van Zutphen. Vanaf dat moment heeft de partij onafgebroken deel uitgemaakt van de raad. Een woordvoerder van de partij: "Vanaf de oprichting staat De Stadspartij voor behoud van kleinschaligheid en leefbaarheid, en voor behoud en bescherming van het groen in de stad. Voor open en transparante besluitvorming waarbij gemeentelijke plannen tijdig in de openbaarheid worden besproken met de inwoners. De Stadspartij wil de inwoners betrekken bij het realiseren van een goed woon- en leefklimaat in de gemeente." Momenteel is De Stadspartij vertegenwoordigd met twee raadsleden in de gemeenteraad van Zutphen.

Initiatieven
Vele initiatieven vinden hun oorsprong of zijn mede ontstaan vanuit De Stadspartij in de afgelopen dertig jaar. Initiatieven als 'Stichting bescherming Stadsschoon', 'Natuur & Milieuraad', actiegroep tegen de ontwikkeling
van van recreatiepark Bronsbergen, 'Zicht op Zutphen', 'Initiatiefgroep Oeverture', 'Bomenstichting' en 'Stop de IJsselsprong'.

Toekomst
"Wij zijn dertig jaar jong", vervolgt de woordvoerder. "De Stadspartij is nog steeds een actieve en jonge partij. Gericht op de toekomst die zich inzet om Zutphen en Warnsveld te behouden als leefbare en aantrekkelijke woongemeente. Staat voor het behoud van unieke cultuur en historie, groen, duurzaam en circulair beleid, goed onderwijs en een aantrekkelijke economische vestigingsplaats. Een partij die ruimte wil bieden aan nieuwe initiatieven. Die vindt dat Zutphen een gemeente moet zijn waar iedereen kan meedoen en iedereen zich veilig en thuis voelt."


fractiestpzw@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant