Warnsvelds Mannenkoor. Foto: Caitlin Sloot
Warnsvelds Mannenkoor. Foto: Caitlin Sloot

4KorenPromsConcert in Hanzehof

Algemeen

ZUTPHEN - A capellagroep Sixtessens viert dit jaar haar tweede lustrum en vindt het belangrijk om dit moment met gepaste trots in de historische Buitensociëteit van theater Hanzehof te vieren. Sixtessens heeft drie bevriende mannenkoren binnen de gemeente Zutphen uitgenodigd: Het Koninklijk Zutphens Mannenkoor, De IJsselzangers en het Warnsvelds Mannenkoor. De mannenkoren zijn geïnterviewd door Sixtessens, afgelopen week het Warnsvelds Mannenkoor: meer dan muziek.

Het Warnsvelds Mannenkoor (WMK) doet graag mee aan het jubileumconcert van Sixtessens, niet alleen mee omdat een Sixtessens-lid een gewaardeerd WMK-lid is, maar ook omdat de Warnsvelders de mannenkoorzang een warm hart toedragen. Muziek komt bij WMK uiteraard op de eerste plaats, maar het gaat beslist ook om meer.
Elke vrijdagavond opnieuw komen ruim vijftig zangers naar de repetitie in 't Nut in Warnsveld. Mannen van verschillende leeftijden en verschillende achtergronden studeren dan samen liederen in, om die af en toe bij een concert te laten horen. Het koor wordt hierin optimaal gestimuleerd door dirigent Emile Engel. Hij doet zijn uiterste best het koor perfect te laten klinken en volgens hem lukt dat uitstekend. Hij is vaak zeer te spreken over "die mooie warme WMK-klank". Voor veel leden is het een verademing dat er niet de hele avond gepraat wordt. Menig WMK-lid is het erover eens dat als er minder gepraat en meer gezongen zou worden, het met de wereld een stuk beter zou gaan. Gepraat wordt er overigens na afloop bij een biertje dan wel weer …
Wat de WMK-leden het meest waarderen? Velen noemen de warme sfeer, de grote sociale betrokkenheid en de grote tolerantie voor verschillen qua achtergrond, belangstelling en levensvisie. Daarmee vinden zij zelf dat het WMK, los van de muzikale prestaties, iets heel waardevols te bieden heeft.
Dat ook jongere zangers zich daardoor aangetrokken voelen, blijkt uit het feit dat het WMK al een aantal jaren een stijgend ledental en een dalende gemiddelde leeftijd heeft. Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom. Inlichtingen bij Jaap van den Heuvel secretaris@warnsveldsmannenkoor.nl of telefoon 0575 523 963.
Dus: voor het Warnsvelds mannenkoor gaat het om meer dan muziek alleen.

Volgende week het derde interview, met het Koninklijk Zutphens Mannenkoor.

Het 4KorenPromsConcert in de Hanzehof is op zondag 23 februari. De kaartverkoop is aan de kassa van Theater Hanzehof of via de website www.hanzehof.nl, bij Walle Tempelman, Korte Hofstraat 10 Zutphen, of bij The Readshop Express, Dreiumme 55 Warnsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant