Singer-songwriter Laurent. Foto: PR
Singer-songwriter Laurent. Foto: PR (Foto: )

Laurent zingt bij Mixxim

ZUTPHEN - Singer-songwriter Laurent is op tournee door Nederland. Op 14 februari is hij te gast in Zutphen, bij MixxiM.

Voor een singer-songwriter is de Belg nooit erg gefocust geweest op weeklagen en zelfmedelijden en dat wordt bevestigd door de recente evolutie van het geluid van zijn project The Imaginary Suitcase. Dat verschuift, zonder de klassieke singer-songwriterschap te ontkennen, naar een meer raspende folk-blues klank (denk aan Hugo Race, Silver Junkie of Rowland S. Howard) waar de elektrische gitaar steeds populairder wordt. Gekoppeld aan een diepe, sterke stem met sarcastische teksten over het leven, de dood, en de verbijsterende stukjes tussenbeide zorgt dat voor een flinke dosis authenticiteit, melodieën en intensiteit.
In acht jaar heeft The Imaginary Suitcase acht in eigen beheer gemaakte opnames afgeleverd en vele tientallen concerten gegeven in allerlei plaatsen in België, Frankrijk en Nederland. Het laatste album 'Thy Grace & Wisdom' en de andere opnames zijn te beluisteren/downloaden in verschillende audioformaten via Bandcamp en Youtube.
Het schrijven van een nieuw album (eindeloze titel: 'The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter') is onderweg. Er zullen zeker nummers van te beluisteren zijn in deze set. De toegang tot Mixxim (Vaaltstraat 4) is gratis en Laurent begint rond 20.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden