Het  Hanze Projectkoor. Foto: PR
Het Hanze Projectkoor. Foto: PR

Zangers gezocht voor Poulenc Gloria

Algemeen

Hanze Projectkoor komt met verrassend Frans programma

ZUTPHEN - Komend najaar zingt het Hanze Projectkoor een een verrassend Frans programma. Centraal staat het zesdelige 'Gloria' van Poulenc voor sopraan, gemengd koor en groot orkest. Het concert vindt plaats op zondag 22 november om 15.00 uur in de Buitensociëteit van Zutphen. Het koor is nog op zoek naar zangers voor alle stemgroepen, en vooral alten en tenoren.

Deze levendige lofhymne met een belangrijk aandeel voor de instrumenten is een werk vol bijzondere samenklanken, vreugde en mystiek. Sopraan Bernadeta Astari vertolkt de dramatische solo in het verstilde derde deel. A capella wordt een ander hoogtepunt van de 20e eeuwse koorliteratuur gezongen: 'Figure Humaine' eveneens van Poulenc, een ode aan de bevrijding na de oorlog. Het is voor een twaalfstemmig koor, bezet met drie à vier zangers per stem.

Het begeleidende Graafschap Orkest vervolgt met het rijke kleurenpalet van Ravel in 'Le Tombeau de Couperin'. Hierin voert de componist de luisteraar op een speelse manier terug naar de Franse barok. Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder andere Dékoor uit Deventer en artistiek leider van Kasteelconcerten in Gelderland en Overijssel.

Aanmelding
Voor gevorderde zangers uit Deventer, Zutphen en omstreken staan 10 repetities gepland op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen vanaf 19 juni (buiten de zomervakantie). Meer informatie is te vinden op www.hanzeprojecten.nl of bij Annemiek Hettinga 06-28705636. Voor alle stemgroepen, vooral voor alten en tenoren, is aanmelding mogelijk via contact@hanzeprojecten.nl (graag met vermelding van koorervaring).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant