Elly en Harrie. Foto: Ben Oldebeuving
Elly en Harrie. Foto: Ben Oldebeuving (Foto: )

Echtpaar neemt Warnveldse schaapskudde over

WARNSVELD - Herderin Elly Jansen- Tabor en haar echtgenoot Harrie zijn het jaar 2020 actief van start gegaan: sinds 1 januari zijn zij de trotse eigenaren van schaapskudde 't Niejboer in Warnsveld.

Elly, die jarenlang ervaring bij een andere kudde opdeed, is blij dat zij van haar passie opnieuw haar beroep kan maken. "De vorige herder hield er vanwege emigratieplannen mee op en peilde voorzichtig of ik misschien belangstelling had om schaapskudde 't Niejboer over te nemen. Hier hoefden Harrie en ik niet lang over na te denken. We hebben de mogelijkheid met beide handen aangegrepen en hard aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen." Harrie, nu nog wijkagent bij de stadspolitie in Doesburg, belde direct zijn baas om te regelen dat hij eerder met pensioen kan. "Dit is onze kans om te doen wat wij het liefste doen, namelijk samen met onze honden en een enthousiaste groep vrijwilligers zorgdragen voor een kudde van maar liefst 430 Groot Heideschapen. Lekker buiten zijn, hard werken, veel lol hebben met elkaar en een nuttige bijdrage leveren om de prachtige natuur in deze omgeving te behouden door op traditionele wijze te begrazen", spreekt hij enthousiast.

Met de vereniging Natuurmonumenten, die eigenaar is van Schaapskooi Graafsekamp, is het echtpaar bezig om de schaapskooi uit 2012 op de Werkseveldweg 2 in Warken op orde te brengen voor de vele lammetjes die de kudde begin maart zal mogen verwelkomen. De schaapskudde zal de komende periode een naamsverandering ondergaan en uiteindelijk verdergaan als Schaapskudde de Belhamel.


schaapskuddedebelhamel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden