Bovenaanzicht van onder andere het Hof van Heeckeren. Foto: Willem Feith
Bovenaanzicht van onder andere het Hof van Heeckeren. Foto: Willem Feith (Foto: )

Boekpresentatie Hof van Heeckeren, twee musea in één vorstelijk huis

ZUTPHEN - Het boek Hof van Heeckeren, twee musea in één vorstelijk huis wordt op donderdag 30 januari (15.00-16.30 uur) gepresenteerd. Dit boek vertelt de historie en restauratie van het voormalige stadspaleis waarin nu de beide musea zijn gehuisvest. Wie bij de presentatie aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden op hofboek.eventbrite.nl.

Het Stedelijk Museum Zutphen en het Museum Henriëtte Polak hebben een nieuwe behuizing in het historische stadspaleis Hof van Heeckeren gekregen. De Musea Zutphen hebben niet alleen cultuurhistorisch waardevolle en interessante objecten om naar te kijken, ze hebben ook verhalen te vertellen. En ook de locatie, in een zeventiende-eeuws stadspaleis aan 's Gravenhof, het oudste plein van Zutphen, kent een rijke geschiedenis.

Deze verhalen van het plein, het stadspaleis, de bewoners én de ervaringen van de specialisten die bij de herbestemming tot museumgebouw betrokken zijn, zijn verzameld in het boek Hof van Heeckeren, twee musea in één voorstelijk huis. Zij delen daarbij hun onderzoeksresultaten en archeologische en bouwhistorische waarnemingen. Samen levert dit een geïllustreerde blik achter de schermen van een complex verbouwingsproces. Het resultaat is boeiend, verrassend en meer dan wetenswaardig.

De boekpresentatie vrij toegankelijk. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Alleen met een reservering is een zitplaats gegarandeerd. Aanmelden kan hier: https://hofboek.eventbrite.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden