Cesar Zuiderwijk, drummer van de Haagse rockband Golden Earring. Foto: PR
Cesar Zuiderwijk, drummer van de Haagse rockband Golden Earring. Foto: PR (Foto: )

Jubileumeditie Slagwerkdag Zutphen wordt gevierd met grote namen

ZUTPHEN - De voorbereidingen voor de jubileumeditie van Slagwerkdag Zutphen zijn in volle gang. Op zondag 19 april van 13.30 tot 20.30 uur wordt alweer de vijfde editie van Slagwerkdag Zutphen gehouden. Uiteraard is opnieuw de eredivisie van de Nederlandse drummers en percussionisten aanwezig. Tijdens de jubileumeditie, die net als de vorige vier edities wordt gehouden in het Koelhuis aan Coenensparkstraat 1, zijn maar liefst zeven optredens en clinics te bewonderen. Deze zijn verdeeld over twee podia en staan garant voor een aantal spectaculaire slagwerkshows.

Inmiddels zijn de eerste namen bekend. Zo komt niemand minder dan René van Collem, drummer van Doe Maar, op 20 april naar Zutphen. De drummer van de populairste Nederlandstalige band uit de geschiedenis van de popmuziek en waarmee hij in het najaar weer gaat toeren, drumde onder meer de grote hits als De Bom en 32 jaar. Daarnaast drumde Van Collem bij Spargo, werkte hij met dj's als Tiësto en DJ Jean en is hij als sessiedrummer betrokken bij Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en vele anderen.

Internationale allure
Naast Van Collum komt ook Jeroen de Rijk drummen in Zutphen. De Rijk speelde percussiepartijen in voor Michael Jackson en Bruno Mars en werkte onder meer met Lange Frans en Mr. Probz. Kortom: een percussionist van internationale klasse. Cesar Zuiderwijk, de ongekroonde keizer onder de drummers, was in 2016 al te gast op Slagwerkdag Zutphen. Dat was zo'n groot succes dat de drummer van de Golden Earring niet mag ontbreken op de jubileumeditie. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt. Check daarvoor de Facebookpagina van Slagwerkdag Zutphen.

Opbrengt naar Gambia
Net als voorgaande jaren gaat ook tijdens de jubileumeditie de opbrengt van Slagwerkdag Zutphen naar het goede doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia. Op dit festival presenteren lokale bands zich aan het publiek, maar zijn ook leerlingen van multipercussion aanwezig. Zij volgen daar djembélessen en steunen lokaal andere goede doelen.

Kaarten
Kaarten voor de jubileumeditie van Slagwerkdag Zutphen zijn te bestellen bij het Koelhuis in Zutphen. Early Bird kaarten zijn beschikbaar tot 1 februari. Daarna zijn de kaarten normale prijs. Voor meer informatie kan men ook mailen naar info@multipercussion.com.


www.slagwerkdagzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden