Het Half Easy Trio. Foto: Claudia Hansen
Het Half Easy Trio. Foto: Claudia Hansen (Foto: )

Muziekprijswinnaars bij Uffie's

ZUTPHEN - It's Time for Jazz kenmerkt zich door steevast toptalenten uit Nederland en soms ver daarbuiten aan te trekken voor een optreden in Uffie's. Zo komt op dinsdag 28 januari het Half Easy Trio een optreden verzorgen. Dit trio bestaat uit louter laureaten.

Het Half Easy Trio won in 2018 het 'Keep an Eye The Records' en is opgericht door de Bulgaarse drummer Martin Hafizi. Martin studeerde aan het Codarts in Rotterdam. Hij is winnaar van de 'International Contest Galaxy of Talents 2010'. Hij is ook de componist van alle eigen werk van het trio. Via zijn muzikale leefwereld wil hij bij de luisteraar diepe gevoelens opwekken. Dat kunnen zowel positieve als negatieve gevoelens zijn of alles wat er tussenin zit. Met dit in gedachten is elk optreden een open gebeuren waar zich van alles kan afspelen in de verbeelding van de luisteraar. Grote contrasten binnen een zoektocht naar schoonheid, energie, kracht en dramatiek. Dit alles met een duidelijke invloed uit de Bulgaarse volksmuziek, klassieke muziek en diverse subgenres uit de jazz.
Pianist Franz von Chozzy won in 2006 met zijn toenmalige trio The Dutch Jazz Competition. In 2009 won hij ook nog eens de solistenprijs. Een zeer veelzijdig pianist die ook filmmuziek studeerde. Hij werd geboren in München en studeerde in Amsterdam (summa cum laude). Von Chozzy vertrok daarna naar New York en studeerde daar aan de Manhattan School of Music o.a. bij Kenny Barron. Zijn cd's brachten hem internationale bekendheid en hij tourde door Europa, de VS, Canada, China, India en Australië. Kortom een magistrale pianist die nu in Zutphen te horen is.
Voor een zeer intense luisterervaring bij het Half Easy Trio zorgt ook de bas van de Oostenrijkse Johannes Fend. Hij volbracht zijn studie aan het Gronings Conservatorium en Codarts. In 2017 werd hij winnaar van de 'Leiden Jazz Award' en 'Best solist at the Erasmus Jazz Prize 2017'.
De drie zeer talentvolle jonge muzikanten spelen vanaf 20.30 uur in Uffie's aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. De toegang is vrij en donaties zijn welkom. Voor meer info zie ook de Facebookpagina It's Time for Jazz. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden