Koen Hulleman van FC Zutphen kijkt toe hoe de spelers van Dinxperlo hun winnende treffer vieren. Foto: Hans ten Brinke Foto: HANSTENBRINKE

Matige generale van FC Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een matige oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Dinxperlo. Van de één klasse hoger spelende tegenstander werd met 0-1 verloren. Maar de uitslag had heel anders kunnen zijn als de Zutphenaren niet zoveel kansen hadden verprutst. Het werd daardoor geen goede voorbereiding op de naderende competitie die komende zaterdag wordt hervat.

Toch was het veldspel van de Zutphenaren goed en ook het vroegtijdig veroveren van de bal verliep prima. FC Dinxperlo moest zich op sportcomplex 't Meijerink dan ook beperken tot verdedigen. Maar in een van de weinig aanvallen wist de tegenstander in de 20ste minuut toch te scoren, doordat de verdediging van FC Zutphen niet alert reageerde.
In de eerste helft verprutste FC Zutphen een groot aantal uitstekende kansen. Jesse de Vries miste enkele goede mogelijkheden, en ook Jelle Macare wist voor open doel niet tot scoren te komen: hij schoot op de paal. Die stond ook een treffer van Nathan Greven in de weg, die ook nog de pech had dat een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Na de rust deed invaller Niek Bakkerweerd het niet veel beter. Ook hij miste een paar prachtige kansen.
Bij FC Zutphen ontbrak het aan de nodige scherpte en een goede eindpass voorin. Het een klasse hoger spelende FC Dinxperlo stelde daar weinig tegenover, maar ging wel met de overwinning naar huis. Komende zaterdag zal FC Zutphen op bezoek bij Zelos in Zelhem uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee naar huis te nemen.
In het team van FC Zutphen maakte doelman Siem Isselman zijn seizoensdebuut. Vorig jaar had hij al enkele wedstrijden in het vlaggenschip van de Zutphenaren gespeeld.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Koen Hulleman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Khen Bakkerweerd ( 68. Lucas Hengstenberg), Lars Huber ( 46. Niek Bakkerweerd), David te Slaa, Luuk Meijer ( 36. Rik Vlutters), Jelle Macare, Nathan Greven, Jesse de Vries.