FC Zutphen wacht moeilijke klus in Zelhem

ZUTPHEN - FC Zutphen start de tweede helft van de competitie op 25 januari met een moeilijke uitwedstrijd tegen het Zelhemse Zelos, dat de vijfde positie op de ranglijst inneemt. De gastheren hebben zes punten achterstand op FC Zutphen en zullen die niet verder op willen laten lopen. Daarbij komt dat Zelos in de laatste wedstrijd voor de winterstop een eind zag komen aan een zegereeks van maar liefst acht wedstrijden. In Arnhem tegen ESA ging het mis (3-0) dus de motivatie in Zelhem om de koploper beentje te lichten zal extra groot zijn.

Zelos is voor FC Zutphen een tegenstander die vergelijkbaar zal zijn met Sportclub Eefde. Er zal dus volop strijd gevoerd moeten worden voor de punten. De Zutphenaren hebben zich op de tweede seizoenshelft voorbereid met twee vriendschappelijke wedstrijden tegen BAS Biddinghuizen en FC Dinxperlo. Wat daarbij opviel was dat de intentie om voor de winst te gaan via goed voetbal zonder meer aanwezig was. Maar het ontbrak regelmatig aan de eindpass en het scorend vermogen. FC Zutphen zal er rekening mee moeten houden dat tegenstanders daarop in zullen spelen. Met kleine of lichte blessures is het daarom niet verstandig aan de aftrap te beginnen. Gelukkig vallen die op dit moment mee. Alleen doelman Marijn Sangers kampt met een enkelblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen BAS. Mocht hij niet kunnen starten dan staan er goede vervangers klaar in de personen van 2e elftal keeper Matthijs de Jonge of jeugdkeeper Siem Isselman. Zij hebben in de afgelopen tijd hun waarde voor het team al bewezen.
Bij FC Zutphen is Jelle Macare, die afgelopen maand vader is geworden van een dochter, clubtopscorer met negen doelpunten. Bij Zelos is dit Menno Diepenbroek met acht goals. Het zal een wedstrijd worden waar het publiek ongetwijfeld van zal kunnen genieten. FC Zutphen zal proberen de tegenstander onder druk te zetten, en Zelos zal loeren op balverlies bij de Zutphenaren om daarna direct toe te slaan. Hoe de uitslag ook zal worden, het publiek zou wel eens de grote winnaar kunnen worden van deze wedstrijd. Al met al is er volop reden om naar Zelos in Zelhem te komen. De wedstrijd aan de Halseweg start om 15.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden