Jan Rot. Foto: PR
Jan Rot. Foto: PR (Foto: )

Jan Rot kijkt in Zutphen terug op de nineties

ZUTPHEN - Jan Rot komt in Zutphen een tijdreis door de jaren negentig maken. Dat doet hij op woensdag 29 januari in Theater Hanzehof, met zijn theaterconcert O Ja!.

Het kon niet uitblijven: na de heerlijke tijdreizen door de jaren zeventig en tachtig neemt Jan zijn publiek nu mee naar eind vorige eeuw. Dichtbij en toch al best lang geleden. In de voorstelling 'O ja!' hertaalt hij de beste liedjes uit die tijd: van de Red Hot Chili Peppers, Nirvana of U2 in het Nederlands tot 'Candle in the Wind' of die draak uit Titanic. En natuurlijk zijn er eigen nummers uit die tijd als 'Lia', 'Samen uit Lia', 'Samen uit elkaar' en 'Groot Avontuur' naast nieuwe liedjes als 'Opa Pilletje' en 'Wij zijn er nog'. Behalve de mooie liedjes brengt Rot ook vrolijke verhalen uit de jaren '90. Tussendoor wordt ruim gestrooid met O ja! -momenten uit het collectief geheugen.
Jan: "We beginnen nieuwjaarsmorgen 1990 en eindigen met aftellen voor het millennium. Langs Rot-hoogtepunten als het duet met Boudewijn de Groot in Paradiso, maar ook mijn columns in Nieuwe Revu, mijn eerste houseparty en het songfestival. En tussendoor strooien we met 'O ja!'- momenten: stier Herman, Take That in Ahoy of Sinterklaas bij Jiskefet. En laat ouderen niet denken: pff, jaren 90 is ná mijn tijd. We hebben het allemaal meegemaakt en houden het breed!"
"De Koning van de hertaling is Jan Rot", zei Frits Spits in de Taalstaat. "En op dit moment misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. Die taal lijkt van elastiek, zeg. Hij maakt het onmogelijke mogelijk."
De voorstelling van Jan Rot begint om 20 uur.

www.hanzehof.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden