Harry Matser, Anja Horus, Eric van Schie en Isabell Verhoef. Foto: PR
Harry Matser, Anja Horus, Eric van Schie en Isabell Verhoef. Foto: PR (Foto: )

Heufse Pracht gepresenteerd tijdens drukbezochte avond

ZUTPHEN - Op woensdag 15 januari is in De Hoven een eenmalige uitgave van het magazine Heufse Pracht gepresenteerd. Wethouder Harry Matser onthulde het eerste exemplaar van het tijdschrift over de Zutphense wijk De Hoven.

Heufse Pracht is een eenmalige uitgave over De Hoven. Het is ontstaan door een samenwerking tussen Wijkraad De Hoven, de Historische Vereniging Zutphen, gemeente Zutphen en de makers van Zutphense Pracht. In het magazine staan diverse interviews met bekende en minder bekende Hovenaren, verhalen over de historie van De Hoven en er wordt binnengekeken bij bijzondere panden. Ook is er een verhaal over Boer Kip, kasteel De Marsch en de nieuwe rondweg.

Onthulling door wethouder Harry Matser
Anja Horus uit De Hoven presenteerde de avond en interviewde ter plekke diverse betrokkenen over de totstandkoming van het tijdschrift. Eric van Schie van de Historische Vereniging Zutphen, Isabell Verhoef van de Wijkraad en Berthil van den Brink en Brigiet Bluiminck van Zutphense Pracht. Daarna onthulde wethouder Harry Matser het eerste exemplaar door een ballon door te prikken waarin het nummer verhuld was. Ook vertelde hij enkele anekdotes over zijn ervaringen in De Hoven. Na een korte pauze werd er een unieke Pub Quiz gespeeld onder leiding van Micha Verhoef waarbij aan de hand van oude foto's allerlei bijzondere vragen over De Hoven werden gesteld.

Heufse Pracht aanschaffen
Alle huishoudens van De Hoven krijgen een exemplaar van Heufse Pracht cadeau. Wijkraad De Hoven draagt zorgt voor de bezorging daarvan. Overige geïnteresseerden kunnen voor 6,95 euro een Heufse Pracht kopen bij het Regionaal Archief Zutphen in de Spiegelstraat. Geïnteresseerden buiten Zutphen kunnen bestellen via de website van de historische vereniging Zutphen: www.historiezutphen.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden