Tentoonstelling 'Zutphen 75 jaar bevrijd'

ZUTPHEN - Vanwege het herdenkingsjaar 2020 organiseert museum Brandkas van Henny / Museumwinkel het Snoepje de tentoonstelling 'Zutphen 75 jaar bevrijd'. Deze bijzondere tentoonstelling geeft een overzicht van de vele gebeurtenissen in de periode 1940-1945.

Het bombardement, munitietrein, de Jodenvervolging, zware gevechten in de bevrijdingsweek, de klokkenroof, het omhakken van de Wilhelminaboom met alle gevolgen van dien, vlugschriften, persoonsbewijzen, voedselbonnen en fragmenten uit niet gepubliceerde oorlogsdagboeken.

Deze gebeurtenissen zijn geïllustreerd met meer dan 200 foto's en enkele unieke krantenartikelen. Verder wordt er aandacht besteed aan de Bevrijdingsroute van Normandië, aan Zutphen en het naoorlogse bezoek van zowel de Canadese als de Engelse veteranen. De tentoonstelling wordt omlijst met uniek beeldmateriaal.

Openingstijden tentoonstelling: zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur, zondag 13.30 uur tot 17.00 uur. Ingang: Museumwinkel het Snoepje, Ravenstraatje 3, in Zutphen. Entree 1 euro per persoon.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten