Auke Kok. Foto: PR
Auke Kok. Foto: PR (Foto: )

Interview met Auke Kok over Johan Cruijff

ZUTPHEN - De wereldberoemde nummer 14, voetballer Johan Cruijff, is onderwerp van gesprek op dinsdagavond 14 januari in de Bibliotheek Zutphen. Journalist Niek Megens interviewt Auke Kok over zijn onlangs verschenen boek 'Cruijff : de biografie'.

Auke Kok werkte na zijn studie maatschappijgeschiedenis als redacteur bij HP/de Tijd en als redactiechef bij het Radio 1-journaal. Sinds 2004 werkt hij als zelfstandig journalist en boekenschrijver. Van zijn hand verschenen biografieën en boeken over sport. Hij werkte drie jaar lang aan zijn biografie over Cruijff. Dat resulteerde in een prachtig levensverhaal dat leest als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze 'Jopie' zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.
Interviewer Niek Megens is bekend als journalist van De Stentor en schrijver van boeken over de Tweede Wereldoorlog in Zutphen.
Het interview in de bibliotheek aan het Broederenkerkplein is tussen 20 en 22 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen en bij boekhandel Boek & Buro Zutphen. De entree bedraagt 10 euro en voor leden van Graafschap-bibliotheken 7,50 euro (incl. consumpties). Reserveren wordt aanbevolen.
Voor aanvang is er koffie en thee; in de pauze wordt er een drankje geschonken en is er gelegenheid tot het laten signeren van boeken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten