De Zutphense korfballers (groen-wit) in actie. Foto: Leo Koppes (KVZ)
De Zutphense korfballers (groen-wit) in actie. Foto: Leo Koppes (KVZ) (Foto: )

KVZ-toernooi mooi begin korfbaljaar

ZUTPHEN - Met frisse koppen het nieuwe korfbaljaar in, dat stond de deelnemers aan het Fresh head Tournament te wachten, het eerste korfbalevenement van het nieuwe jaar van de Zutphense vereniging KVZ. Internationale topploegen en Nederlandse ploegen uit de eerste en overgangsklasse lieten op zaterdag 4 januari in de Hanzehal mooie en doelpuntrijke wedstrijden zien, waar het in groten getale aanwezige publiek volop van heeft genoten.

Het was de eerste keer dat het Fresh Head Tournament werd gespeeld. Met het nieuwe korfbaltoernooi wil KVZ de spelers de gelegenheid bieden om na de feestdagen weer in vorm te komen voor het vervolg van de zaalcompetitie. Drijvende kracht Harald Vogd kijkt terug op een geslaagde eerste editie: "Het mooie is dat we in de Hanzehal drie velden beschikbaar hebben, waardoor we in kort tijdbestek veel interessante wedstrijden kunnen laten spelen. De reacties van de deelnemende ploegen waren heel positief. Pegasus uit Keulen heeft het ervaren als een uitstekende voorbereiding op het EK volgende week in Boedapest."
KVZ 1 moest het opnemen tegen de Duitse landskampioen Pegasus en tegen NKC '51 en Unitas, die dit zaalseizoen beide in de Overgangsklasse uitkomen. KVZ 2 speelde tegen Regio'72, Unitas en NKC'51. KVZ A1 korfbalde tegen NKC'51, SEV en Oost Arnhem. Hoofdtrainer Erik Wolsink van KVZ is enthousiast: "Het was voor onze selectie een leuk en pittig toernooi met drie interessante wedstrijden met schotklok. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd, alhoewel Unitas er bovenuit stak en terecht 'de Wisselbal' pakte. Voor KVZ is het leerzaam om tegen hoger spelende teams te spelen. Dit zorgt voor de gewenste stappen in bewustzijn en groei naar een hoger niveau. Zeker voor herhaling vatbaar."
Vogd en Wolsink benadrukken dat het goede verloop van het toernooi te danken is aan de vele vrijwilligers, zoals de wedstrijdleiding door Marije Kabel, de scheidsrechters, de jurytafel en de EHBO, die zich allemaal hebben ingezet om van deze middag een succes te maken. Ter afsluiting genoten ruim honderd deelnemers, vrijwilligers en supporters samen van een lekkere daghap die werd verzorgd door restaurant De Chinese Muur uit Warnsveld in samenwerking met de kantinecommissie van KVZ.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden