Daan Pot scoort in het Russische Kaliningrad een derde plaats bij de Young Champions. Foto: PR
Daan Pot scoort in het Russische Kaliningrad een derde plaats bij de Young Champions. Foto: PR (Foto: )

Judobond selecteert Daan Pot voor Europacup

ZUTPHEN - De Zutphense judoka Daan Pot is tijdens de kerstvakantie door de Judobond Nederland geselecteerd om op Europees niveau te gaan judoën. Daan gaat deelnemen aan Europacup-wedstrijden voor cadetten.

Ondanks dat Daan de jongste judoka in deze klasse is heeft hij zich op de meetmomenten in Nederland bewezen. De judoka die getraind wordt door zijn vader Daniel maakt zich echter geen Illusies over zijn resultaten. "Het niveau op deze wedstrijden is erg hoog en ik ben nog erg jong", legt Daan uit. "Sommige judoka's ben ik al eens tegengekomen op de grote internationale toernooien, zoals in Amerika, Rusland en Azerbeidzjan. Bij Europacup-wedstrijden komen alleen de beste cadetten van elk land, dus elke partij wordt dan zwaar. Ik heb geen idee hoe ik ga presteren."
Judoschool Pot heeft een eigen en speciaal programma voor de judoka die echt verder wil dan Nederland. Dit betekent dat de jonge sporter wel ergens heel bewust voor kiest. Eigenaar van Judoschool Pot, Daniel Pot, is daar duidelijk over: "Wil je echt iets bereiken in deze sport, dan zal alles ervoor moeten wijken. Niet iedere judoka, maar ook club of gezin is bereid deze keuze te maken. Alles zal om de sport moeten draaien.Terwijl de uitkomst onzeker is."
Judoschool Pot is de enige judoschool in de omgeving die ook een trainingsprogramma onder schooltijd aanbiedt. Judoka's van andere scholen zijn welkom, maar worden vaak tegengehouden door hun eigen club. Onbegrijpelijk, vindt Pot, want de sporter dient voorop te staan.
Daan Pot zal voor eerste Europacup wedstrijd op 8 februari aantreden in het Italiaanse Follonica.

www.judoschoolpot.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten