Vogels kijken op de bult. Foto: Jouck Iedema
Vogels kijken op de bult. Foto: Jouck Iedema (Foto: )

Jeugd oefent voor Tuinvogeltelling

ZUTPHEN - De Jonge Vogelaars in Zutphen gaan op zaterdag 18 januari met ervaren begeleiders oefenen in het tellen van tuinvogels. Daardoor hopen zij het weekend erop beter beslagen ten ijs te kunnen komen tijdens het echte werk: de Nationale Tuinvogeltelling.

Zo'n klus bestaat uit een halfuur vogels tellen in de eigen tuin. Dan komt het er voor de jeugd op aan, want thuis staat er geen ervaren vogelaar van Vogelwerkgroep Zutphen klaar om te helpen: "Is het nu een heggenmus of toch een huismus…….?". Daarom gaan zij 18 januari serieus oefenen.
Om ook echt wat te tellen te hebben gaan de Jonge Vogelaars op de bijeenkomst vogelvoer maken in de vorm van een vetbol. Tuinvogels laten zich namelijk graag lokken om hun buikje rond te komen eten. Door de vetbollen op een gunstige plek in de tuin op te hangen kunnen de bezoekers gemakkelijk vanuit de warme kamer in een luie stoel worden geturfd. Maar Jonge Vogelaars zijn helemaal niet lui, integendeel, ze staan, gewapend met een kijker, potlood en scorelijst, vooraan om geen enkele vogel te missen.
Alle kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar met belangstelling voor vogels zijn welkom om een keer te komen kijken of de Jonge Vogelaars iets voor hem of haar is. Mail voor informatie of aanmelding naar jongevogelaars@gmail.com. Op onderstaande website is meer informatie te vinden, zoals het seizoensprogramma en verslagen van voorgaande expedities met de jeugd.

www.vwg-zutphen.nl/jeugd

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten