Jazz Baguette plus two. Foto: PR
Jazz Baguette plus two. Foto: PR (Foto: )

Jazz Baguette bij The Peacock

WARNSVELD - Jazz Baguette, een internationaal trio, tekent als kwintet voor het derde concert in de serie Jazz at The Peacock in Warnsveld. Speciaal voor deze gelegenheid op zondag 19 januari 'Plus Two', aangevuld met twee Nederlandse musici. Daarmee is het een band met een Engels-Franse naam en een Duits-Nederlandse bezetting: veel internationaler kan het bijna niet.

In het voorjaar van 2010 besloten drie bekende Duitse jazzmusici, Bernd Jakob (klarinet/saxen) uit Dortmund, Manfred Möhl (banjo) uit Hagen en Michael Ledi (contrabas) uit Dresden een eigen trio op te richten, waarmee ze sindsdien met veel succes optraden op vele Duitse jazzpodia. Voor dit Nederlandse optreden laat Jazz Baguette zich bijstaan door slagwerker Willem van den Toorn (Stable Roof Jazzband) en Pedro Wijnen, trompet/vocaal (Jay Jay's Border Jazzmen).
Het repertoire van het zo ontstane kwintet is uiterst gevarieerd: de basis is dixieland, soms met een vleugje Frans à la Sydney Bechet (Petite Fleur, Milord, Oh Champs-Elysées), maar in swingnummers van o.a. Benny Goodman en Duke Ellington voelt deze band zich helemaal thuis. En zelfs (verantwoord) verjazzde bekende Duitse schlagers komen voorbij. Een zeer gevarieerd programma dus en vooral die variatie maakt van een concert van deze band een uiterst smakelijk hap.
Jazz Baguette speelt van 14.30 tot 17.00 uur in De Pauw in Warnsveld (Rijksstraatweg 11). De entree voor dit topconcert bedraagt 10 euro.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten