Op initiatief van stadsboer Niels Hartvelt kunnen deze week kerstbomen terug de grond in, in een gezellige sfeer. Foto: Eigen foto
Op initiatief van stadsboer Niels Hartvelt kunnen deze week kerstbomen terug de grond in, in een gezellige sfeer. Foto: Eigen foto

Temperatuur perfect voor terugplanten kerstboom

Algemeen

ZUTPHEN - Kerstbomen zijn na de bewezen diensten van de afgelopen weken nog prima te redden. Zeker vanwege het zachte weer is de kans groot dat veel bomen het volgende winterseizoen gewoon gaan halen.

Deze week, op 8 en 12 januari, kan op initiatief van de stadsboer de boom worden teruggeplant op park Helbergen. De deelnemers doen het gezellig samen, zonder stress, met een kop koffie of chocolademelk. De voorbereidingen zijn in volle gang. En met een beetje geluk kan de boom in december van dit jaar weer gebruikt en versierd worden. Altijd beter dan de versnipperaar, het lot dat de meeste bomen in Zutphen op 8 januari wacht. Op zondag 12 januari is de Nieuwjaarsborrel bij de Kerstboomgaard. Dan gaan ook alle laatste bomen de grond in.
Wie eraan mee wil doen betaalt 25 euro per jaar, de aanschafprijs van een kerstboom tot 2 meter. Daarvoor krijgt de boom een eigen 'thuis' en wordt hij ecologisch verzorgd. Desgewenst kunnen de deelnemers hun eigen boom labelen, zodat ze dezelfde weer mee terugnemen. Aanmelden via e-mail: destadsboer@gmail.com. Meer info op de website.

www.destadsboer.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant