Jolien Wilmar. Eigen foto
Jolien Wilmar. Eigen foto

Jolien Wilmar vraagt ongegeneerd het hemd van het lijf

Algemeen

Ongegeneerd vraag ik, wie ik maar wil, het hemd van het lijf. Heerlijk! In overleg met 'mijn' redacteur Bernadet te Velthuis benader ik vrouwen om hun beroep of levensverhaal te vertellen voor de pagina VROUW die tweewekelijks geplaatst wordt in Contact Zutphen/Warnsveld en de Berkelbode.

"Oh jee, ben ik wel interessant genoeg voor de krant?" hoor ik regelmatig. Een week later staat ze in de krant en volgen steevast veel lovende reacties en staan we versteld van hoe goed het Contact gelezen wordt. Ik heb wel eens gevraagd: "Waarom lees je het Contact?" Het antwoord was: "Omdat het een positieve krant is." Dat is een signatuur waar ik graag aan meewerk. Ook als ik redactionele actualiteiten versla, heb ik als correspondent een keus welke toon ik zal gebruiken. Het is mijn overtuiging dat iedere waarheid elegant verwoord kan worden.

Ik mag ook columns schrijven voor de pagina VROUW. Het ontroert me om te merken dat als ik echt persoonlijk durf te zijn in onderwerp en stijl, dat ik dan de meest positieve reacties ontvang. Ik leer daaruit dat openhartigheid wordt beloond met een gevoel van verbondenheid.

Naast het werk voor Contact teken ik de levensverhalen op van mensen die hun persoonlijke geschiedenis willen doorgeven aan hun kinderen. De kern blijft hetzelfde, of ik nou een boek schrijf, een artikel voor het weekblad, een interview voor een magazine of bedrijfsblad, ik ben altijd opzoek naar het hart van het verhaal, er valt altijd een kern een passie te verwoorden teneinde contact te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant