De vrijwilligers van Stichting Zutphen Ambachtstad ontvingen deze maand de taart. Foto: PR
De vrijwilligers van Stichting Zutphen Ambachtstad ontvingen deze maand de taart. Foto: PR

Rode taart naar Stichting Zutphen Ambachtstad

Algemeen

ZUTPHEN - De rode taart die maandelijks wordt uitgereikt door de PvdA Zutphen-Warnsveld ging naar de vrijwilligers van de Stichting Zutphen Ambachtstad. Judith Beekman, Rita Schoonman en Ronald Wouters namen de taart in ontvangst. De doelstelling van de Stichting Zutphen Ambachtstad is het bevorderen van de waardering het hedendaags ambacht en voor ambachtelijke beroepen in Nederland. Ze promoot de huidige Zutphens ambachtelijke bedrijven. Hiernaast richt ze zich op bewustwording van het economische en maatschappelijke belang van ambachtsbedrijven.

Het Festival Ambacht21 probeert jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor een toekomst in ambacht en techniek door middel van het organiseren van een grootschalig en aantrekkelijk publieksevenement op het gebied van ambacht en techniek. Het festival is als het ware een etalage voor een breed publiek waarom vakmanschap en het werken met oude en nieuwe technieken in de huidige en toekomstige samenleving een noodzaak is. Al vijf jaar wordt dit Festival in Zutphen georganiseerd en kunnen jong en oud kennismaken met ambachten en techniek en vooral om zelf de handen uit de mouwen te steken. Om het festival komende jaren verder mogelijk te maken zoekt de stichting een aantal nieuwe bestuurdersleden om dit mogelijk te maken. Men kan hiervoor contact opnemen met Frans Manders, bestuurslid van de Stichting: fransmanders59@gmail.com of 06-46100496.

De stichting werkt samen met scholen, opleidingen, bedrijven en ambachtsinitiatieven in de regio. Het aan de jeugd laten zien wat techniek praktisch betekent geeft hen de mogelijkheden later voor techniek/een ambacht te kiezen.
De Rode taart wordt al vijf jaar lang uitgereikt aan vrijwilligers die maatschappelijk zeer betrokken zijn bij de samenleving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant