Thuisploeg Colmschate liep een groot deel van het duel achter Warnsveldse Boys aan. Foto: Suzanne Halfmouw

Warnsveldse Boys eenvoudig langs Colmschate '33

Algemeen

WARNSVELD - Warnsveldse Boys heeft zondag de uitwedstrijd tegen laagvlieger Colmschate '33 uit Deventer met 4-2 gewonnen.

Op het koude regenachtige sportpark van Colmschate'33 begonnen de mannen van Warnsveldse Boys goed aan de wedstrijd. Er werd in balbezit direct de breedte en diepte gezocht waardoor al binnen de tien minuten, na een assist van Leon Knuttel, op de rand van de 16 meter Jesper Nachtegaal de terechte 0-1 liet aantekenen voor de gasten. Daarna gaf de ploeg uit Warnsveld te veel ruimte weg en werden de ruimtes te groot en werd er onvoldoende gekanteld waardoor Colmschate makkelijker kon gaan voetballen. Er werd de tegenstander te veel ruimte en tijd gegeven waardoor een voorzet van Colmschate na een klein half uur resulteerde in de gelijkmaker: 1-1. Door deze treffer ontwaakte Warnsveldse Boys en ging het weer de diepte en breedte zoeken waardoor de balcirculatie beter werd. In de 38ste minuut gaf Stijn Obdeijn een splijtende dieptepass op Leon Knuttel, die deze in zijn aanname voortreffelijk meenam en een met een mooie pass Matthias Hoorn een niet te missen kans bood: 1-2. Met deze stand gingen beide teams ook de rust in.

Nog geen twee minuten na rust was Stijn Obdeijn de meest wakkere speler op het veld toen hij, uit een corner, met zijn hoofd de 1-3 liet aantekenen. Daarna begon de Colmschate meer fysiek op het veld te brengen. Dit in combinatie met slordig uitverdedigen gaf Colmschate de gelegenheid om bij een verdedigingsfout de 2-3 op de borden te brengen. Het antwoord van Warnsveldse Boys liet maar vijf minuten op zich wachten toen op het uur Leon Knuttel op koele en vakkundige wijze de 2-4 op de borden bracht, na een assist van Jesper Nachtegaal. De ploeg van trainer Michel Feukkink ging daarna verder in de zoektocht naar meer doelpunten, maar de 2-5 van Jesper Nachtegaal werd afgekeurd op buitenspel. In de voorlaatste minuut kreeg een net ingevallen speler van Colmschate zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. De resterende vijf minuten van het duel werden zeer professioneel uitgespeeld door de bezoekers. Er werd in een goed tempo op balbezit gespeeld en de tegenstander duidelijk gemaakt dat de punten mee zouden gaan naar Warnsveld.

Volgende week, zondag 15 december om 14.00 uur, staat de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma, tegen SV Vaassen op sportpark 't Braamveld in Warnsveld. Aan het begin van het seizoen werd het veranderingsproces ingezet door de nieuwe hoofdtrainer Feukkink. Met vallen en opstaan lijkt de stijgende lijn ingezet.